Проект „Коректна фирма „ в жилищното строителство

В България предлагането на недвижими имоти от години е в пъти повече от търсенето. Търсенето е слабо поради високи цени, отказ на банки да отпуснат кредити, ниско заплащане на труда, некоректно отношение от страна на продавача или посредника и най-вече сериозния миграционен поток към западна Европа и САЩ. Проблемите в бранша са много и не са от скоро. Често наблюдаваме в медийното пространство публикувани различни случаи на ощетени или измамени купувачи. Всеки купувач дава пари за имот с надеждата че фирмата продавач или посредника няма да го излъжат. Съдебната система до колкото е по силите и успява да въведе някаква справедливост. Всичко това обаче създава главоболия е ненужни разходи.

Проект „Коректна фирма„ навлиза сравнително бързо в България. Той се основава на технология  със съвременен IT продукт. Тази програма успява да претърси интернет пространството за определен период от време. По зададени критерии се търсят публикации под различни форми за дадена фирма. Ако намерените публикации са положителни или просто няма лоши думи за тази фирма, тогава се пристъпва към издаване на сертификата Коректна фирма.

Това удостоверение дава още една сигурност на лоялни практики при продажба на недвижим имот от строител или от посредник. Конкурентната среда за провеждане на бизнес постоянно увеличава критериите за качество. Жилище често се купува веднъж в живота. Понякога то остава и за поколенията след нас. Даването на удостоверение за лоялен търговец дава възможност да се конкурира определена фирма с друга, създава доверие между продавач и купувач, прави не скъпа, но много реална реклама.

 

 

Leave a Comment