Ремонт на банята – какво ви очаква и кой е добрият майстор

remont-na-banyaДа случиш на майстор се счита за неповторим късмет, изградете си стратегия за ремонта, който ви предстои

Предстои ви ремонт на банята и вече сте направили финансов разчет – по всяка вероятност ще бъдат вложени няколко хиляди лева, ако целите пълна промяна и ново обзавеждане. Помещението често се подценява, тъй като сме свикнали да се грижим повече за стаи като спалнята и кухнята. В тях прекарваме по-голяма част от времето си, а в банята влизаме набързо, взимаме душ и продължаваме устремени напред. Всъщност тя може да се превърне в райско кътче от вашия апартамент. Така ще си осигурите моменти на релакс, които ще ви зареждат страхотно след натовареното ежедневие.

След като вече сте наясно каква сума ще трябва да заделите за ремонта, вие сте обхванати от безпокойство за това, което ви очаква. Боклук? Прах и мръсотия? Как да се справите, къде да ги изхвърлите? Знаете, че фразата „кърти, чисти и извозва“ е станала нарицателно за популярна услуга, която само професионалните фирми предлагат. Не е нужно да се занимавате сами с отстраняването на последствията от преобразената ви баня. Това са десетки килограми остатъци от старите плочки и теракот, от непотребната мивка, от свалената боя и мазилка. Представете си какво би станало, ако не потърсите помощ от специалисти! И най-важното: общинските органи са предвидили глоби за тези, които стоварват строителните си отпадъци директно на контейнерите. Запишете си тази важна точка във вашия план и цялата организация ще бъде перфектна, а резултатът – повече от отличен.

Съображенията за добрия майстор са първостепенни, но заслужават да им обърнете по-задълбочено внимание. Възползвайте се от препоръките на близки и приятели. Вероятността вие да останете доволен, ако с тях се е случило така, е доста голяма. Заложете и на отзивите в интернет. Във форумите, където всеки споделя впечатления от работата на даден майстор, ще намерите ценни насоки и конкретни координати на личности, които са спечелили доверието на клиентите си. Направете си списък и започнете обаждания, за да проучите и сравните цените. Имайте предвид, че майсторите имат установени тарифи, но добрият майстор предпочита да види с очите си обекта и едва тогава да обяви своята цена. Преценете на кого да се спрете тогава, за да не си губите времето взаимно.

Добрият майстор не винаги е евтиният майстор. Внимавайте, защото ако материалите са некачествени, а той не се е справил със задачите си, след няколко години ще трябва отново да хвърлите пари на вятъра. И избирайте човек, който се е профилирал в съответната област, а не е занаятчия по всичко. Уменията се придобиват постепенно и с непрекъснати усилия, натрупаният стаж тук никак не е за подценяване.

Ако нямате големи възможности, може да си спестите средства, ако със собствени усилия подготвите банята за същинския ремонт. Преместете мебелите, етажерките, бойлера, свалете старата боя, разбийте плочките и всичко ненужно, което няма да намери място в новата ви баня. Но тук отново потърсете група, която кърти, чисти и извозва, за да освободи окончателно терена и майсторът да се залови със своята работа.

Leave a Comment