Къртене на бетон – 4 стъпки, през които да преминем

Ако сте решили да промените архитектурния план на вашето жилище, а не разполагате с твърде много време, то нашият съвет е предварително да се запознаете със спецификите на дейността. Свръх откровеността, която притежаваме, ни подтиква да ви споделим за същността на дейностите по къртене на бетон в София. Тази задача е твърде трудоемка. На практика, не само силата е от значение. Вие трябва да притежавате нужните знания, машини и инструменти, ако искате да доведете нещата до своя благополучен край.

Осигурете си нужния комплект предпазни средства и инструменти

Преди да преминете към тази не лека задача, е от изключителна важност да се снабдите с необходимите инструменти, включващи: обувки с метални кубета, предпазващи вашите крака, ръкавици, изработени от специална плътна материя, маска, къртач, прахосмукачка или друг уред, с който да почистите след като приключите.

Подгответе терена, преди да сте започнали същинската част от къртенето

С помощта на резачка и подходящи дискове можете да разрежете самия бетон и да го подготвите за по нататъшните действия. По принцип се смята, че 3 см са напълно достатъчни, за да се разпука неговата повърхност. Ако ли не съумявате да се справите с разбиването пълноценно, то бихте могли да повторите това разрязване, като единственото условие е да внимавате. При повторението се постарайте диска, който използвате, да преминава през разреза на линиите, които вече сте издълбали.

Обезопасете района на ремонтните дейности

От изключителна важност е да обезопасите мястото, около което извършвате дейността. След като сте раздробили бетона на парчета, имайте в предвид, че той е изключително податлив и от него най-вероятно ще хвърчат огромни парчета, които биха могли да наранят малки деца или случайно преминаващи минувачи.

Прилагане на сила при къртене на бетон

Една от най-трудните стъпки, през която ще ви предстои да преминете, захващайки се с къртене на бетон, е самата кулминация. За да приключите с положителен край дейността си, то на вас се препоръчва да използвате чук, който е със собствено тегло не по-малко от 10 килограма. След като сте сигурни, че сте раздробили бетона, то бихте могли да преминете и към последната стъпка, състояща се в почистването на отпадъчните материали.

Най-общо казано това са четирите стъпки, през които трябва да преминете, ако сте решили да извършите архитектурна промяна във вашето жилище или какъвто и да е било друг вид собственост. Ако смятате, че не бихте могли да се справите с изброените по-горе инструкции, то бихте могли да потърсите съвета на професионална фирма за къртачни услуги, занимаваща се професионално с къртене на бетон.

Leave a Comment