Кои са най-удачните периоди за ремонт

Банята тече. Плочките се стараят всячески да изложат всяка фуга на показ. Боята в стаите се срамува да показва истинския си цвят, а тапетите едва напомнят за някогашното си великолепие. Отгоре на всичко това, мебелите не издържат под напора на семейните забавления. А може би и пространството ви притиска все повече във задушаващата си прегръдка, която не ви дава миг усамотение и спокойствие.

Да! Несъмнено всичко у вас крещи – РЕМОНТ. Но кое е най–удачното време да го стартирате?

Колкото и неотложна да изглежда ситуацията, не е сега моментът. Зимата би поставила истински предизвикателства, които ще ви се отплатят в некачествена и бърза работа.

Изчакайте първото затопляне на новия сезон. Използвайте времето пълноценно. Създайте си подробен план за действие. Направете консултации със специалисти. Обърнете конкретно внимание на определен интериорен дизайн, който предпочитате. Ако не сте уверени в себе си, наемете професионалисти. Изпипайте всичко така, че да ви служи дълги години. И не просто да обитавате някакъв дом, а да изпитвате гордост и задоволство всеки път щом прекрачите прага на собствената си крепост.

Малко пари или високо качество

Истината е, че съществуват много сполучливи материали, които няма да ви докарат до банкрут. Но все пак не се обграждайте само с евтиното. Дори и да изглежда красиво, рядко пъти е дълготрайно. Ако не правите ремонт на всеки две години е добре да помислите над това.

Не се ангажирайте предварително с крайни срокове. Това може само да ви напрегне и да изиграе лоша шега на отношенията в семейството. Ако не в сто процента от случаите, то поне в повечето. Майсторите не успяват да спазят стриктното определените срокове. И това не винаги е умишлено. Съвсем логично е в процеса на работа да възникнат непредвидени обстоятелства.

Това, разбира се, повлиява и на бюджета. За съжаление подобни моменти са неизбежни, но пък трябва да погледнете от положителната страна. Това, че сега сте разбрали за конкретен недостатък ще ви спести допълнителни действия в бъдеще.

Кой командва парада

Не рискувайте да наложите своето и да разочаровате останалите членове на семейството. Всеки трябва да има право на глас. И всеки трябва да е готов да направи компромис. Но пространството трябва да отговаря на всички нужди. Само тогава може да се счита за функционално и пълноценно. Голяма част от старите апартаменти са мрачни, тъмни и захлупени. С подходящото реновиране ще можете да осигурите по – големи пространства и повече светлина. Това е решаващо за един приветлив дом и много усмивки в него. Действайте смело. Излезте от остарялата черупка и я заменете с модерно удобство.

Пълна гама от ремонтни и нтериорни услуги за вашия дом и офис от Ona.design

Leave a Comment