Промяна на банята

Промяна на банята

За да превърнете банята си в луксозно и модерно помещение не е задължително то да е скъпо. Има много лесни начини чрез козметична промяна и с добър вкус да промените стария вид на банята си. Ето няколко идеи:

Може да рзкрасите мястото пред огледалото. Може да подновите шкафовете под него изцяло или само да смените или пребоядисате вратичките, ако са в добро състояние. На пазара се предлага голямо разнообразие от шкафове, изработени от висококачествени материали с влагоустойчиви покрития. Една нова визия на шкафа ще придаде напълно различен вид на банята ви.

Може да смените самото огледало, банята моментално ще се промени. Изберете нов модел с акцентно осветление или оригинална рамка. Разбира се винаги може да изрежете огледало по ваш вкус, по поръчка с формата на шкафовете например и след това директно да го залепите върху плочките. Така излиза доста по- евтино, но има един недостатък- с времето няма да можете да смените огледалото, освен ако не го счупите.

Ако искате по- голяма промяна на банята, тогава сменете облицовката. Изберете гланцирани модели плочки, които се почистват по- лесно и се захабяват много по- бавно. Относно цветовете,трябва много да внимавате с избора си. Ако банята ви е малка, добре е стените да са светли, а подът тъмен, за да изглежда по- широка и по- висока. Повечето хора предпочитат неутрални цветове и такива, които са с шарки на естествени материали като камък, дърво и други, което е много добър избор.

Осветлението играе голяма роля за настроението в банята. Ако поставите допълнителни светлинни акценти, ще превърнете банята в любимо място за релакс.

Дребните аксесоари също имат важна роля за цялостната визия на банята. Ако ги сменявате, направете го наведнъж. Не ги сменяйте поотделно, за да бъдат в тон и да избегнете хаоса, който бихте причинили, ако ги заменяте един по един.

Дребните неща не бива да са на показ, тъй като целият интериор ще изглежда разхвърлян. Рядко слагаме в банята си много шкафове, поради причината, че това помещение е по- малко от останалите. Но въпреки това трябва да намерите функционално пространство за вещите си. Винаги можете да поръчате или закупите малко шкафче или ъглова етажерка, която да поставите в някои ъгъл, където да наредите всички по- дребни вещи на едно място.
Ако желаете по- особена и приятна атмосфера, поръсете помещението с любимия си аромат. Всеки усеща банята като негово интимно място, където релаксира и е сам със себе си. Ако държите парфюмите на тоалетката на банята си, може да ги използвате там. Друг трик е да зареждате сапунерките със сапуни, които имат натурални миризми на някакви билки. По този начин те ще поддържат приятен свеж аромат през цялото време.

Ако не разполагате с достатъчен бюджет за голяма промяна, а силно искате да промените нещо, тогава направете основно почистване на банята си. Отделете един уикенд, за да свършите тази полезна работа. Със сигурност плочките, шкафовете и всичко останало ще светнат и ще изглеждат като нови.

Ако това не ви накара да се чувствате добре, значи е дошло време за ремонт на вашата баня.

 

 

Leave a Comment