Промяна на банята

За банята

Промяна на банята

За да превърнете банята си в луксозно и модерно помещение не е задължително то да е скъпо. Има много лесни начини чрез козметична промяна и с добър вкус да промените стария вид на банята си. Ето няколко идеи:

Може да рзкрасите мястото пред огледалото. Може да подновите шкафовете под него изцяло или само да смените или пребоядисате вратичките, ако са в добро състояние. На пазара се предлага голямо разнообразие от шкафове, изработени от висококачествени материали с влагоустойчиви покрития. Една нова визия на шкафа ще придаде напълно различен вид на банята ви.

Може да смените самото огледало, банята моментално ще се промени. Изберете нов модел с акцентно осветление или оригинална рамка. Разбира се винаги може да изрежете огледало по ваш вкус, по поръчка с формата на шкафовете например и след това директно да го залепите върху плочките. Така излиза доста по- евтино, но има един недостатък- с времето няма да можете да смените огледалото, освен ако не го счупите.

Ако искате по- голяма промяна на банята, тогава сменете облицовката. Изберете гланцирани модели плочки, които се почистват по- лесно и се захабяват много по- бавно. Относно цветовете,трябва много да внимавате с избора си. Ако банята ви е малка, добре е стените да са светли, а подът тъмен, за да изглежда по- широка и по- висока. Повечето хора предпочитат неутрални цветове и такива, които са с шарки на естествени материали като камък, дърво и други, което е много добър избор.

Осветлението играе голяма роля за настроението в банята. Ако поставите допълнителни светлинни акценти, ще превърнете банята в любимо място за релакс.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да изберем интериорна врата за нашия дом

Дребните аксесоари също имат важна роля за цялостната визия на банята. Ако ги сменявате, направете го наведнъж. Не ги сменяйте поотделно, за да бъдат в тон и да избегнете хаоса, който бихте причинили, ако ги заменяте един по един.

Дребните неща не бива да са на показ, тъй като целият интериор ще изглежда разхвърлян. Рядко слагаме в банята си много шкафове, поради причината, че това помещение е по- малко от останалите. Но въпреки това трябва да намерите функционално пространство за вещите си. Винаги можете да поръчате или закупите малко шкафче или ъглова етажерка, която да поставите в някои ъгъл, където да наредите всички по- дребни вещи на едно място.
Ако желаете по- особена и приятна атмосфера, поръсете помещението с любимия си аромат. Всеки усеща банята като негово интимно място, където релаксира и е сам със себе си. Ако държите парфюмите на тоалетката на банята си, може да ги използвате там. Друг трик е да зареждате сапунерките със сапуни, които имат натурални миризми на някакви билки. По този начин те ще поддържат приятен свеж аромат през цялото време.

Ако не разполагате с достатъчен бюджет за голяма промяна, а силно искате да промените нещо, тогава направете основно почистване на банята си. Отделете един уикенд, за да свършите тази полезна работа. Със сигурност плочките, шкафовете и всичко останало ще светнат и ще изглеждат като нови.

Ако това не ви накара да се чувствате добре, значи е дошло време за ремонт на вашата баня.

 

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment