Щокова каса – предимства на входните метални врати ?

При много от установените строителни стандарти на сгради, отворите за входните врати получават отклонения от нормалните размери. Това се дължи  на разширяване на проходимата част или наложило се във времето стесняване на отвора, покрай извършването на ремонтни дейности в жилището.

Така всяка сграда по една или друга причина има специфични отвори, което налага поставянето на определени видове входни врати, с каса – в най-подходящите размери.

Има два вида каси при металните врати – може да бъде цяла, там където позволява обличането да бъде от двете страни и другия вид – щокова.

Какво е щок каса за хората, които за пръв път чуват този термин? В повечето случаи тя е 9-10 см и винаги към нея има первази. Когато зида е по-голям, другата част се измазва или се облича с различни материали по желание.

В много от случаите се налага да се постави такъв вид каса, защото отворите имат по-специфичен размер. Например, когато зида е по-голям и не подлежи на обличане, когато няма възможност да се поставят  первази от двете страни и на отвори, които имат формата на тунел.

Освен това не е задължително да се поставят само на определени отвори. Металните входни врати играят чудесна роля, като такива за дома, подходящи са за офиси, складове, мазета или други помещения, с цел затваряне на външен отвор. Те имат предимството на това, че този тип врати се монтират като втора входна врата.

Когато не искате да премахнете старата си врата, но ви дразни шума от асансьора или имате шумни съседи, или просто искате повече тишина и спокойствие, те са перфектното решение на достъпна цена. Това е евтин и същевременно бърз и ефективен начин, за да сте сигурни, че ще имате качествен резултат.

Те са се наложили със своята практичност, идеален външен вид и достатъчно ниска инвестиция, която си заслужава напълно.

Leave a Comment