Топлоизолация – полезни съвети

Днес ще Ви запознаем с вътрешната и външна топлоизолация и ще Ви представим няколко основни момента, на които да наблегнете, в случай, че Ви предстои изграждането на топлоизолация на Вашият апартамент или къща.
За начало ще започнем с разликата между вътрешната и външната топлоизолация – факт е, че вътрешната изолация представлява по-лошото решение от страна на строителната физика. Причината – не може да се избегне конденз.
Важно е да знаете, че през периода на отопление, водните пари, които се съдържат в топлия въздух, преминават през стената навън. Когато по пътя си навън се срещне студена преграда се получава конденз. Точно това се получава и при вътрешната топлоизолация.

Външната топлоизолация е за предпочитане поради многото плюсове и малкото недостатъци, които притежава.
Препоръчителни материали при изграждането на подобен тип изолация са EPS – Експандиран пенополистирен – това е познатият Ви Стиропор. Той е бял на цвят и има топчесто- зърнеста структура. Материалът е сравнително мек при натиск и свойствата му на изолация са много добри.

Все повече семейства търсят външната изолация като решение.Самата нужда от качествена изолация расте у потребителите ежедневно. Недостиг се явява високата цена на инвестицията, но ако се погледне в перспектива, ще се установи, че инвестицията си струва и се избива.

Ползите от добре изолираното жилище са многобройни, като за някой от тях загатнахме до тук в написаното.
Една от най-големите причини да предприемем действия по изолиране на сградата, в която живеем, е именно фактът, че чрез изолация се намалява драстично загубата на топлина, което рефлектира върху разходите за отопление и подсигурява комфорт и през горещите и летни дни.

Ако се намирате в период, в който обмисляте каква инвестиция да направите, за да подобрите състоянието на сградата си, то е важно да потърсите съдействие от компании, които са се доказали в тази област.

Изборът на качествена и достоверна фирма може да рефлектира върху цената, върху качеството, както и върху поставените срокове.

Ние бихме Ви препоръчали да потърсите съдействие от компания, доказала се сред своите клиенти.
Важно е компанията да разполага с добре обучен екип, оборудване, скеле, транспортна апаратура и всичко необходимо за завършването на малки, средни и големи обекти.

Leave a Comment