Хидроизолацията – надеждно решение за течащия покрив

Строителни дейности

Независимо дали живеете в еднофамилна къща, или в жилищен блок с множество съседи, не е изключено да ви се наложи да се справяте с течащ покрив. Ситуацията е крайно неприятна, предвид, че всеки дъжд е причина за стрес и последващо неудобство, изискващо от вас да се справите в водата, която се е просмукала по стените или тече от тавана. Добре познатият  и изпитан метод с кофата, може и временно да реши ситуацията, но определено е нужно да потърсите надеждно решение за течащия покрив. Именно такава алтернатива е хидроизолацията.

Какви са предимствата на хидроизолацията на покрива?

Хидроизолационните материали за покрив могат да ви донесат значителни предимства. Те ще предотвратят възможни течове, действайки като бариера между сградата и външните метеорологични условия –  дъжда и снега. По този начин сградата е защитена от система, която е издръжлива, не пропуска и не причинява образуване на мухъл и гъбички. Не на последно място, по този начин, че имате спокойствие, че влагата няма да достигне до самата конструкция и да нанесе сериозни и скъпоструващи за отстраняване щети.

Дори и в момента да не се е появил активен теч, ако вашият покрив не е защитен, препоръчваме ви да помислите за хидроизолацията като превантивна мярка. Това в дългосрочен период би ви спестило значителни разходи за отстраняването на щетите, които влагата и водата могат да причинят на сградата.

Какъв вид хидроизолационни материали да изберете за вашия покрив?

Съществуват различни варианти за хидроизолация, затова и един от първите въпроси, които вероятно ще си зададете, ако се захванете с това начинание е какъв вид хидроизолационни материали да изберете за вашия покрив.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Професионална помощ в най-важния момент

Експертите са категорични, че е важно да изберете материали, които да са съобразени с вида на покрива ви – плосък, скатен и т.н., за да се възползвате максимално от ползите на хидроизолацията. Традиционно за покриви се избира т.нар битумна хидроизолация. Битумът, известен още като асфалт, е лепкава, черна и силно вискозна течна или полутвърда форма на петрол. Благодарение на своите хидроизолационни качества, той намира широко приложение в строителството.

Този материал е много предпочитан за изолация на покриви, тъй като е лесен за използване. Също така, голямо предимство е и доброто съотношение между цена и производителност, които битумната хидроизолация предлага. На пазара се предлага в различни форми, включително битумни мембрани и битумни керемиди.

Ако вие не разполагате с нужния опит, добра идея е да потърсите фирма или изпълнител, които да извършат услугата вместо вас. Това би ви спестило време и усилия, а също така, ако се спрете на коректен изпълнител, ви гарантира, че хидроизолацията ще бъде поставена както трябва. 

Освен да се доверите на хора с опит, важно е и да се изберат подходящите материали и то с високо качество. Не бива да пестите от хидроизолационни материали, защото именно от тяхното качество зависи каква ще е устойчивостта на влагоизлозацията на вашия покрив. С други думи, това е инвестиция в спокойствието, сигурността и дори уюта на вашия дом.

Ако сте в търсене на подходящите материали за изолация на вашия покрив, в онлайн платформата за хидроизолации и покривни решения – izobul.com ще откриете качествени продукти на  едни от водещите производители.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment