Добре е в кухнята да е светло, да грее слънце

В нашите географски ширини, където зимата продължава почти четири месеца, а понякога дори и по-дълго, местоположението на помещенията от слънчевата страна се смята за голям плюс. Естествената светлина е полезна за физическото и психическото здраве, подобрява настроението. Следователно слънчевите помещения се възприемат от положителна гледна точка. Въпреки това, през летния период може да има някои проблемни моменти при експлоатацията на такива помещения. Особено когато става въпрос за кухнята. Има ли правила за проектирането на такива помещения? Въпрос, който е любопитен и който ще разискаме пред Вас, читателите на Stroitelstvo.eu.

В кухнята често е една идея по-топло, отколкото в останалите стаи и причината за това се крие в ползването на електроуредите.

Ето защо, на първо място ще трябва да помислите за ограничаване на потока от слънчева светлина, когато това ще предизвика дискомфорт. В кухнята, дори ако е просторна и изградена в класически стил, не трябва да прикривате прозорците със завеси. Те ще допринесат за допълнителна умора и в същото време бързо ще се замърсят. По-удобен начин е да инсталирате дървени щори или римски завеси на прозорците.

Друг важен въпрос при планирането на дизайна на кухнята е цветната схема. В слънчевата кухня дизайнерите препоръчват да се придържате към светлите, топли цветове. Тъмната кухня на слънчевата светлина често изглежда неясна и мрачна. Светлите нюанси ще направят кухнята визуално по-широка, което в комбинация с лъчите на слънцето ще подчертава границите на стаята. Дори и най-малката кухня в лъчите на слънцето може да изглежда по-добре, ако се използват бели и кремави цветове.
Изцяло от Вас зависи как ще проектирате кухнята, дали ще направите така, че слънчевите лъчи да са в плюс за Вас, или ще ги изолирате, но нашите препоръки са да се възползвате от Природните богатства, тъй като по този начин светлината ще допринесе до уют и комфорт, чистота и спокойствие, както и хармония в семейството.
Можете да се консултирате с експерти на Мебели Арена за това, как да проектирате кухненското оборудване и обзавеждане така, че да е в унисон със слънцето.

Leave a Comment