Дрехите, които да изберете ако се занимавате със строителство

Полезно

Строителството е често наричано от професионалистите като „пипкава“ и точна работа, която отнема време, много енергия, правилна селекция на екип и изпълнение на сложни работни процеси, за да се „сътвори“ даден обект или сграда.

В този ред на мисли съществуват много външни фактори, които могат да спомогнат в работата, да оптимизира процеса и да донесат по-добри резултати.

Днес ще си поговорим за един фактор, който касае всеки един строител лично и екипите от строители, които се заемат с нови проекти, а именно – дрехите, които те носят.

Не е тайна, че за да се спазят определени срокове, строителните екипи работят дори извънредно в различни климатични условия.

Понякога работата в студено време, дъждовно такова или прекалено топло е „в редна на нещата“ и те трябва да са подготвени с правилното работно облекло, което да предоставя комфорт през деня.

Ще поговорим за дрехите, които могат да „формират“ работното облекло, как да се подберат и кои са най-често срещаните такива при строителите. Ще посочим сезоните, за които са най-подходящи, защото този вид работа го изисква.

Какво включва работното облекло при строителството

Строителството е работа, която мнозина определят като „нож с две остриета“. Тя е опасна, предразполага към работа на открито, независимо от сезона и крие своите рискове за здравето.

Разбира се, с правилни дрехи и екипировка към съответния сезон, тези рискове могат да бъдат преодолени и това да стикова процеса на работа.

Работното облекло за строителството обикновено включва:

  • Обувки (работни обувки)
  • Работни панталони
  • Блузи, тениски, ризи, полари, елеци, шушлякови якета и други
  • Шапки, ръкавици, чорапи, шалове, ушанки и др.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Отпушване на тоалетна чиния - 3 топ начина

Да, това са някои от основните дрехи, които строителите носят според сезона и температурите. Обикновено работата по обекти и сгради е навън, тоест с други думи, те трябва да са облечени подходящо, за да се справят с климатичните особености на сезона и местоположението.

Нека започнем с обувките и защо са важната „основа“ за всеки един строител.

Работни обувки

Тези видове обувки са направени от специално издръжливи материали, които са непромокаеми, имат дебели грайфери и са подплатени с метално бомбе в частта на пръстите.

Строителството изисква пренасянето на тежки елементи, части, инструменти и материали, а не бихме искали работата да е отговорна за съответна контузия, нали така?

Панталони

Панталоните също може да са непромокаеми, но те доставят още по-голяма функционалност. Те трябва да са достатъчно удобни, да имат множество джобове за строителни аксесоари и да защитават от вятъра.

Блузи, полари, елеци и якета

Горнищата са изключително важни. Поларите, например,  имат способността да задържат температурата в студените дни. Могат да се комбинират с елеци, като това ще повиши ефективността от работата.

С допълнителни джобове и проветряване, тези дрехи са подходящи за пролетта, лятото или есента.

За студените зимни дни, поларените блузи могат да се комбинират с работни якета, които да изолират нулевите температури, за да може работата да продължи в диапазон от поне 8 часа дневно.

Ако имате нужда от висококачествени  полари, то със сигурност разгледайте тук: https://point1.bg/polari/

Шапки, ръкавици и аксесоари

Работните ръкавици и шапките са други задължителни елементи към работното облекло. Ниските температури навън предразполагат към носенето на тези аксесоари, а ползата от тях се изразява в здравето на строителя, неговата по-висока мобилизираност и ефективност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  ВиК оборудване за отпушване на канали

Финални думи

Разбира се, компаниите, които наемат своите строители трябва ги снабдяват с нужната работна екипировка. Строежите изискват не няколко работници, а обикновено десетки и стотици.

Аксесоарите и топлите дрехи са това, което ще повишат ефективността от работата, а са част от „инвестицията“, защото строителите ще могат да работят с повишено внимание без да мислят за климатичните условия.

Това са някои от предпоставките, които трябва да се спазват в избора на дрехи за строителство. Те трябва да бъдат точни по размер, функционални и избрани според сезона, местоположението и особеностите на обекта.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment