Душ кабини – кич или необходимост

Съвременното обзавеждане за баня, освен обичайните аксесоари и плочки, включва още душ кабини, мебели и декоративно осветление. За повечето хора, някои от тези са напълно излишен кич, като например съвременните душ кабини, вани и т.н. В тази статия ще кажем няколко думи за душ кабините и защо все повече хора решават да си сложат от тях в банята си

Какво представляват стандартните душ кабини? – Обикновено те са снабдени с корито, което в повечето случаи е овално. Върху него се слага алуминиевата конструкция, която задвижва вратите. Общо взето това представляват повечето душ кабини, които се продават у нас. Разбира се има и много други видове душ кабини, които могат да бъдат квадратни, многоъгълни или правоъгълни, но това са класическите душ кабини, които са най-разпространени. Отмина времето на душ кабините, които служеха само за преграда между водните пръски по време на душ. Съвременните душ кабини разполагат с креативен дизайн и уникални функции, които сами по себе си ги превръщат в пълноценно място за релакс. Тяхната функционалност може да включва хидромасаж, аромо/хромо или звукотерапия, парна баня и т.н, да не ги изброявам всичките функции, които може да предлага една душ кабина, защото няма да ми стигне една статия.

Душ кабиниФабричните душ кабини представляват готови за монтаж кабини, които освен хидромасажен панел, могат да включват и други екстри, в зависимост от желанието на клиента. Има различни модели душ кабини, които, разбира се, са в пряка връзка с цената им – от обикновена душ кабина, през кабина с вана за хидромасаж до душ кабини с многоместни стаи за сауна. Всички детайли в душ кабината са пластмасови, като за най-качествена се определя пластмасата, която е произведена в Германия, но дори с нея, живота на една душ кабина е не повече от 15-20 години.

Дали ще се доверите на някоя душ кабина или ще изберете друго обзавеждане за баня, избора е изцяло ваш, но трябва да сте наистина убедени в това, какво представляват съвременните душ кабини и какви са ползите от тях. Дано с тази статия съм успява поне малко да ви помогна за решението, което ще вземете, ако досега сте се чудили дали да си вземете душ кабина.

Leave a Comment