Евтина декорация на стари мебели

  1. Боядисайте в забавни ярки цветове

Най-простият начин да промените изцяло вашите мебели, е да им смените боята с нов ярък цвят. Този начин звучи наистина сериозно, но пък е евтино и лесно. Освен това новият облик ще придаде изискан вид и блясък, ще бъде с чиста и нова повърхност! Ако крайният резултат не ви допадне, можете да минете към друг цвят, все пак това е само боя. Колкото и да стържете и пребоядисвате не би трябвало да стигнете до ниво за изхвърляне на старите менели. Ако внимавате с премахването на старите бои, мебелите няма да придобият неизползваем облик.

  1. Изберете бялото

Ако си падате практична личност и наблягате на изчистен и светъл вид в интериора, както и смелите цветове не ви допадат, тогава вие никога не може да се сбъркате, ако  боядисате мебелите си в бяло. Това е свежест и чистота, която винаги пасва с  всичко наоколо.

  1. Боядисайте само няколко части от мебелта, но оставете една част в естествения си вид с цвят на дърво.

Много хубав начин за преобразяване на мебели, той ви дава най-доброто съчетание от двата свята. Популярни начини за това е да боядисате всичко освен най-горната част, или всичко освен чекмеджетата, или пък краката.

5.Сътворете дизайна на мебелите, използвайки петна

Тази техника дава много красиви резултати и е изненадващо лесна. Всичко, от което се нуждаете, е равна повърхност, и няколко цвята, с които да направите  петната, а лента за художници.

6.Прекопирайте с шаблони

Шаблоните са чудесен начин да добавите интересни краски към вида на вашите мебели. Те са лесни за използване, сравнително евтини, както и  може да се използват много, много пъти.

7.Ръчно рисуване

Може би нямате шаблони, не ви се  харчат пари за такива, или просто не може да намерите подходящ, който да ви хареса. Все още имате много възможности за работа! Ако имате стабилна и точна ръка и малко артистичен талант може просто да нарисувате ръчно и да създадете уникален дизайн на мебелите си. Дори ако нямате артистичен талант можете да направите нещо друго – разпечатайте от Интернет желания мотив, след което с помощта на индиго или паус го прехвърлете на мебела, след което само оцветявате и правите контурите.

8.Да ги състарите и изкуствено да ги износите

Да, износване, правилно прочетохте. Какво му е подновяването на износената мебел? Това е друга гледна точка в създаването на уникален дизайн. Ако не искате вашите мебели да изглеждат девствени и нови, но пък и да не са  пък и както досега, това е вида, който ви предлагаме.

9.Изстържете ги

Ето друг начин за състаряване на мебели – изтъркайте с шкурка и пясък, за да създадете този протрит ефект по всички ръбчета и орнаменти, (повдигнати области, ъгли, близки до дръжките и т.н.). Много е лесно да се направи, даже няма да се изморите. По ваше усмотрение можете да използвате и по-едри и по-фини шкурки, според зависи колко голям ще бъде ефекта.

 

Leave a Comment