Столове за трапезария

Обзавеждане

Какво трябва да знаем, избирайки офиси за трапезарията? Полезни съвети за правилен избор, тъй като няма как да не признаем, че в мебелните магазини се предлагат стотици модели столове.

Ако Вие сте натоварени с тежката задача да подсигурите четири стола за кухнята, то тази статия е точно за Вас. Отделете време за избор и покупка, не прибързвайте! Не забравяйте, че столовете са мебелите, които са подложени на максимален стрес и натоварване, тъй като се ползват ежедневно. Вместо да купувате евтини столове, например видяни на промоция, по-добре е да изчакате малко и когато се появи възможност, купете качествени мебели. Е, ако вече сте готови да купите, внимателно помислете какви ще са вашите столове. Нашата статия ще ви помогне да поставите правилните въпроси и да намерите правилните отговори.

, например видяни на промоция, по-добре е да изчакате малко и когато се появи възможност, купете качествени мебели. Е, ако вече сте готови да купите, внимателно помислете какви ще са вашите столове. Нашата статия ще ви помогне да поставите правилните въпроси и да намерите правилните отговори.

Как да изберем столове за кухнята? Решете категорично каква визия, какъв дизайн и с какъв цвят да са.
Те могат да са твърди или меки, като и двата типа си имат своите предимства и недостатъци. Трябва да се има предвид, че седалката на тапицираните столове се протриват през времето, и може да се наложи да се ремонтират. Твърдите столове обикновено издържат по-дълго. Във всеки случай, ако имате малки деца и ако ядете директно в кухнята, трябва да изберете столове с такава тапицерия, които да можете да перете. Освен това гърбът също трябва да бъде лесен за миене, тъй като често се замърсява. Ако частта за гърба е с най-различни прорези, то имайте предвид, че трудно ще се почиства.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво е предимството на стенните конвектори

Материал, от който столовете са изработени – следващото важно нещо!
Като цяло трапезната маса диктува стила на столовете. Ясно е, че ако имате дървена маса за хранене, пластмасовите столове, дори и най-удобните, ще бъдат доста неподходящи – в този случай по-добре купувайте дървени столове с класически дизайн. По-удобно е, разбира се, да закупите маса за хранене и столове едновременно и в този случай да отпадне напасването на столове с маса.

„Опитайте“ върху себе си
Не забравяйте да седнете на стол, който сте харесали в магазина. Преценете дали височината и положението на гърба (ъгълът на наклона) са удобни за вас. С правилната височина краката ви трябва да се огъват под прав ъгъл, а стъпалата трябва да са свободни. Широчината на седалката също е важна, особено ако вземете столове с подлакътници. Не забравяйте да помислите дали някой от пълните роднини може да седне на вашия нов стол. Ако в семейството или сред честите гости има много пълни хора, по-добре е да вземете столове без подлакътници.

Финални думи

Ако семейството има хора с много висок или много нисък ръст, се препоръчва да се обърне внимание на модели с регулиране на височината. Ще е необходимо само да дръпнете или спуснете лоста на дръжката и по този начин да стартирате механизма за повдигане на газ – седалката.

Оптималната дълбочина на седалката е 40-45 см. Можете да отидете до магазина с метъри да я измерите. Като цяло, когато седите удобно, между ръба на седалката и огъването на крака в коляното трябва да остане около 5 см плюс / минус 2-3 см.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Важните стъпки преди поръчване на интериорни врати

Ако купувате сгъваеми или подреждащи се кухненски столове, то преценете дали ще са удобни за тялото Ви. Удобството, докато се храните не е необходимост и прищявка, а нещо задължително.

Статията е подготвена за мебелен магазин Мебелисто.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment