Идеи за създаване на уют в градината

Идеи за създаване на уют в градината

Ключовото нещо, което трябва да запомните за градината, двора и верандата е, че те са продължение на вашите интериорни пространства. Те трябва да бъдат украсени и поддържани, както и другите ваши стаи.

Може да намерите комплект градинска маса с пейки в търговската мрежа и да обзаведете вашето екстериорно пространство. Когато мястото ви е огричено също не се отчайвайте. Може да инвестирате в сгъваеми основи за маса и сгъваеми столове, които да съхранявате прибрани извън времето за хранене. Те ще ви предоставят повече свободно място, когато нямате нужда от тях.

1. Нека вашата градина работи за вас.

Вече споменахме предимствата на сгъваемите мебели. Ключово нещо, което трябва да запомните при малки открити пространства, е, че не е необходимо те да бъдат разполжени през цялото време. Потърсете мебели, които могат да се прибират вътре, но и да се използват отвън, когато поводът го изисква. Количка за напит или странична разтегателна маса, превърната в количка за напитки, могат да се разтворят само, когато имате гости. Столове или шезлонгимогат да се изнасят навън, когато искате да седнете на слънце или просто да се излегнете с добра книга. Тези допълнителни елементи ще работят на свой ред със сгъваеми градински мебели, за да съответстват на вашето външно пространство и вашите нужди в определено време.

2. Не пропускайте барбекютата.

Едно от най-добрите забавления в градината, разбира се, е барбекюто. Свободно стоящите барбекюта обаче заемат жизненоважно пространство на открито. Онези от нас, които разполагат с балкони или малки градини, не могат да си позволят такива модели. Това означава ли, че трябва да се откажем от един от най-добрите способи за приготвяне на храна през лятото? Абсолютно не, просто сменете барбекюто! Настолни или преносими барбекюта са задължителни за всяко домакинство, тъй като те правят готвенето забавно споделено занимание. Можете също да ги изнесете навън на следващия си празник. Както при всяко оборудване за готвене проверете пригодността на мястото, където готвите, като се уверите, че не готвите близо до гориво и проверете местните правила за пожар, преди да го запалите.

3. Създайте си максимален комфорт.

Външното осветление винаги е важно, но тъй като е малко вероятно да имате големи градински партита във вашето малко външно пространство, можете да използвате различен подход към осветяването на района. Не забравяйте да поддържате пространството уютно и интимно. Изберете няколко различни източника на осветление, а не с ярки външни светлини. Фестони или феерични светлини са чудесни за окачване над пространството или около стените. Тогава лампички, фенери и свещи могат да се използват за допълнително осветление, което все още е топло и уютно.

4. Помнете, че екстериорът около дома е разширение на вашия интериор.

Добавете комфорт и индивидуалност, където можете. Дори малки градини и балкони могат да служат като разширение на вашата жилищна площ. Добавете възглавнички, деяла и други декоративни аксесоари или дори използвайте темата на вашия хол и скоро ще започнете да се чувствате по съвсем различен начин във вашето външно пространство.

Източник: motti.bg

Leave a Comment