Интериорен дизайн на апартамент в модерен стил

Строителни дейности

Какво предпочитате, стилен минимализъм или изтънчен арт деко? Или може би просто искате да поръчате интериорен дизайн на апартамент в модерен стил, така че самият дизайнер да предложи опции? Във всеки случай ще бъде полезно да се запознаете с информацията, публикувана по-долу. Статията е  подготвена за вас от студиото за интериорен дизайн „Ем Строй Ремонти”, което работи в София от 2010 г.

Дизайн на апартамент в модерен стил в София

Няма смисъл да правите дизайнерски проект само за актуализиране на довършителните материали. Това няма да даде желания ефект. Но какъв ефект трябва да се получи, след като дизайнерският проект е разработен индивидуално за вас и ремонтите са завършени, струва си да поговорим по-подробно.

Какво е модерен дизайн на апартамент

Това е колекция от компоненти, а не отделни части. Например, просто използването на модерни материали, които са в тенденция, няма да ви осигури уют и комфорт. Както, обаче, и стилът, който е популярен днес. Разбира се, трябва да разчитате на тенденциите в интериорните решения, но преди всичко трябва да се вслушвате в себе си. Става въпрос, както разбирате, за това кой ще живее в апартамента и какво е важно за тях да осигури. Накратко, ежедневието и навиците на всеки член на семейството са толкова важни, колкото и цветовата палитра на довършителните материали.

Как да изберем стила на интериора на апартамента

Може да не разбирате имената и характеристиките на стиловете, но и не е нужно. За това има професионалисти, чието умение трябва да гарантира, че концепцията за ремонт и стил за вашия имот е правилно дефинирана. Опитният и висококвалифициран интериорен дизайнер, както в „Ем Строй Ремонти”, трябва да усети нуждите на клиента. И не само, важно е да можете да ги адаптирате към съвременните реалности. В края на краищата, вашата идея за стилистични решения може да не съвпада с дизайнерските техники, които се използват за прилагането му днес.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Промяна на банята

Какви са характерните черти на съвременния дизайн

 • Има много обем, няма тесни проходи, ниски отвори, помещения, наподобяващи по форма и размери строителен вагон.
 • В повечето случаи дизайнерите отказват да затрупват пространството с мебели и сложни елементи на декора. Например вградени гардероби и вместо завеси с ламбрекени – незатрупан прозорец, който позволява максимална светлина да премине вътре.
 • Правилно зониране на пространството. Преди това до едната стена беше поставен диван, а отсреща имаше гардероб. Средата остана празна и безполезна в ежедневието. Днес всичко е различно. Например, много често собствениците предпочитат да направят кухня-всекидневна, вместо да разделят тези две функционални зони с празна стена. Както стенните панели, така и мебелите, да речем, диван, действат като озониращи елементи.
 • Като акценти се използват спокойни цветове и ярки цветове. Освен това, това не се отнася за конкретен стил, но е подходящо в различни варианти на дизайн. По правило един материал вече не се използва за декорация на стени, има акцентни стени, стенни панели и има основен тип финишно покритие.
 • Максимална функционалност и практичност. Безполезните и красиви инсталации, които заемат място, са безвъзвратно нещо от миналото. Въпреки че в някои стилове, разбира се, има подови вази и масивни фигурки, но това са, първо, по-скоро изключения от правилото. И, второ, говорим за стилови атрибути, а не за безполезен декор.
 • Отлично осветление, което съчетава естествена светлина и множество лампи по най-сполучливия начин. Лампите могат да бъдат не само таванни или осветяващи работната зона в кухнята. Често лампи (подови или стенни) също са оборудвани в близост до стола, където собственикът на дома е потопен в четене.

Какви стилове са модерни

Всъщност въпросът е зададен не съвсем правилно. Факт е, че всеки съществуващ интериорен стил може да бъде адаптиран към съвременните канони. Тоест, няма значение дали сте привърженик на класиката или модерния минимализъм. Във всеки случай, модерен дизайн може да се направи с всякакви предпочитания на собствениците на жилища по отношение на стилове. 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Надеждна фирма в София за извозване на строителни отпадъци

Ние изброяваме някои, които са много търсени днес: Модерен, Минимализъм, Лофт, Прованс, Скандинавски стил, Хай-тек, Екостил, Арт Деко, Класически, Неокласически. По-рядко поръчвани японски стил, африкански стил, барок, ампир и други добре познати и отдавна използвани тенденции.

Как интериорният дизайн променя качеството на живот

Когато системите за съхранение от пода до тавана в затворени ниши заменят претрупващите пространството шкафове, това със сигурност е удобно. Но не става въпрос само за това как и къде се съхраняват нещата ви. „Ем Строй Ремонти” ви кани да поръчате проект за дизайн на апартамент и да направите основен ремонт, обмислен до най-малкия детайл. Нека да разгледаме по-подробно какво имаме предвид под това понятие.

Какво означава функционален ремонт?

 • Разпределението отговаря на стила на живот на собствениците. Ако предпочитат да премахнат ненужните прегради, тогава зонирането може да се извърши с помощта на мебели.
 • Има достатъчно контакти, всички те са разположени на удобни, дори по-правилно, на правилните места. Няма да има удължителни кабели на пода, няма нужда да използвате тройници и адаптери. Дори за новогодишния гирлянд, който окачвате веднъж годишно, ще изработим специална розетка.
 • Превключвателите са удобно организирани и в повечето случаи има главен превключвател. Това също е много важно, тъй като не е много удобно и безопасно да се придвижвате до леглото в спалнята на тъмно.
 • Цветовете и текстурите на облицовките и мебелите отговарят на предпочитанията и изискванията на собствениците на жилища. Ако харесват спокойни, студени тонове и сбитост във всичко, тогава като опция помислете за скандинавския стил.
 • Компетентно добавени елементи от други стилове в интериора, има подходяща и очарователна комбинация от стилове. Нашите дизайнери знаят как правилно да приложат тази модерна тенденция.
 • За всяко нещо има място в къщата. И това е много важен момент, защото често красивите интериори са абсолютно глупави. След като собствениците на имота внесат нещата, красотата се крие зад купчина предмети, които нямат място по рафтове и ниши.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как използваме камъка в банята?

Защо не е нужно да научавате съвременни дизайнерски идеи и модни тенденции

Професионалистите трябва редовно да усъвършенстват своите умения и да са в крак с последните новости в областта на интериорния дизайн. За това плащате пари, че получавате дизайнерски проект и ремонт на апартамент в избрания стил, подходящ и функционален. Поне това се случва, когато изберете да работите с „Ем Строй Ремонти”. Между другото, също има смисъл да кажем няколко думи за цената.

Колко струва проектирането на апартамент в модерен стил

Цената се изчислява на квадратен метър, в „Ем Строй Ремонти” е между 50 и 100 лв на квадратен метър. 

Кой прави модерен ремонт на апартаменти в София при „Ем Строй Ремонти”

Ние извършваме абсолютно всички видове работа със собствени сили. За целта във фирмата работят опитни дизайнери, майстори и високоспециализирани специалисти. Тоест, за извършване на работа с плочки, нашият висококвалифициран фаянсаджия се взема на работа. Шпакловчик се занимава с шпакловка. 

Ние вярваме и това е доказано през годините в практиката, че майсторите на всички занаяти вършат лоша работа. Тоест, те могат да свършат част от работата перфектно, но някъде ще има провал. Все пак човек не може да е експерт във всичко, това е логично. Е, в заключение искаме да кажем, че има смисъл да научите повече за предимствата на „Ем Строй Ремонти”. В края на краищата ние работим честно, изготвяме подробна оценка, определяме условията на работа в договора и предоставяме правна гаранция. 

Можете да научите повече за висококачествените ремонти в София и да получите търговска оферта, като използвате всеки удобен за вас метод на комуникация . Най-бързият начин да получите отговор на вашите въпроси е на телефон 0896221099

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment