Как да запазите мебелите за по-дълги години

Всеки собственик на къща, на вила, на жилище, без значение от неговия тип, привиква с обзавеждането. В настоящата статия Ви представяме идеи, чрез които да запазите мебелите си за по-дълго време.

За да ползвате дълготрайно мебелите, при самия монтаж трябва да бъдете изключително внимателни. Трябва стриктно да спазвате правилата за сглобяване. Ако се пропусне даден елемент, това може да доведе до деформация, или по-лесно износване на съответните мебели.

Грижата, обгрижването и почистването на мебелите също са от изключително голямо значение.

За да запазите по-дълго мебелите, е важно да го използвате правилно и да се грижите за тях.

Мебелите, закупени в магазина по време на транспортиране, трябва да бъдат покрити с брезент или целофан, което ще го предпази от атмосферни въздействия.

В апартамент мебелите не бива да бъдат поставени близо до отоплителни уреди и на място, където пада пряка слънчева светлина. Под въздействието на топлина и слънце мебелите се разклащат, изкривяват и изгарят.

Плътно вписването на чекмеджетата в таблиците може да бъде по-подвижно чрез смазване на триещи повърхности със сапун.

Прахът и мръсотията от лакирани и полирани мебелни повърхности никога не трябва да се отстраняват с мокър парцал или гореща вода. Това ще наруши основното покритие (ще избледнее) и може да доведе до отлепване на шперплата.

Избършете мебелите и отстранете праха от лакирана и полирана повърхност с меко, сухо и чисто парче фланел или плат. Препоръчва се отстраняване на прах от тъканите на мека мебел с прахосмукачка или измиване със специални препарати.

За да се предпазят от прах и молци, дивани, фотьойли и меки столове и друга мека мебел трябва да бъде покрита с допълнителни аксесоари.

Финални думи. Не е тайна за никого, че съвременните мебели не са устойчиви във времето. Повечето от Вас още помнят мебелите от 90-те години на миналия век, които все още се серещат често и в много домакинства, мебели, които са толкова здрави, че дори при премахването им, се явяват проблем за строителните компании.

Leave a Comment