Как използваме камъка в банята?

Камъкът като средство за оформяне и допълване на интериора се използва от хилядолетия.  Ще ви представим някои идеи, които са подходящи за банята, а и не само за нея.

Каменен под

Камъкът е издръжлив и дълготраен, което го прави идеален за пода на банята.  В зависимост от площта на помещението можете да се възползвате от луксозни мраморни плочки и мозайки или от евтини подобни варианти.  Ако харесвате стилът прованс, можете да използвате груб ненапълно обработен камък.  Снабдете се и със специален уплътнител, тъй като камъкът има пореста повърхност, което в комбинация с влагата, може да доведе до напукване и съответно разваляне на покритието.

Стените

Стените могат да бъдат визуално продължение на пода.  Имайте предвид, че този вариант е подходящ за малки помещения, защото така зрително се създава внушението за по-голямо пространство.  Можете да смените и стила. Актуално е само една от стените да бъде декорирана.

Тавана

 

Идеята за камъни по тавана вероятно идва от поклонниците на рицарската епоха.  Ако комбинирате тавана с пода, можете да получете ефектен и оригинален вид.  В зависимост с какъв камък направите тавана, той може да изглежда като пещера или пък да добие облика на стая от средновековен замък.  Друг подходящ вариант е да използвате камъка за фрагменти от банята. Такива части могат да бъдат душа или ваната, или и двете.

Мебели от камък

Става дума за санитарната част от банята, а това са ваната, умивалника и тоалетната.  Когато са изработени от камък, те лесно могат да поставят акцент на помещението.  Според дизайнерите най-скъпата и оригинална техника е тези части на банята да бъдат изцяло изработени от едно цяло парче камък или декорирани поотделно с него.

Leave a Comment