Какво знаете за двойните стъклопакети?

Архитектура

Искате да си купите двоен стъклопакет? Тогава определено трябва да прочетете тази статия.

Има много важни фактори, на които трябва да обърнете внимание, преди да си вземете нов сттклопакет. Един от тях е КТ – коефициент на топлопреминаване. Това показва колко топлина влиза и излиза през стъклото от външната и вътрешната част на стъклото. Тук гледайте за по-ниски стойности, защото те означават, че загубите на топлина ще бъдат значително по-ниски.

Друго, на което трябва да обърнете внимание е звукоизолацията. Готино е да можете да си отпочивате след тежък работен ден, без да ви дразни външният шум от автомобили или някакви други шумове, например лаене на кучета, пиянски викове и много друго. Това е много важно при избора на двоен стъклопакет.

Третото нещо, на което ще ви обърна внимание е дебелината на стъклата. Добре е стъклата да са с различна дебелина, например 5+4. Това помага за подобряване на поглъщанията на резонсните трептения.

UV защита – ултравиолетовите лъчи са изключително опасни за нашето здраве. За да се предпазите от тях, стъклото трябва да може да блокира техния спектър на излъчване. Ако можете да вземете такова стъкло на разумна цена, възползвайте се, няма да съжалявате.

Друг важен елемент е пропускливостта на Слънчевата светлина. Всички знаем колко е неприятно да се затоплят стаите ни през лятото и това става така, защото стъклата пропускат твърде много топлина. Търсете стъкла с подобрение на Слънчевата пропускливост.

Разстояние между стъклата на вашия двоен стъклопакет

Разстоянието между стъклата е изключително важен фактор, а газът между тях също може да повлияе на качеството. При стъклопакетите от среден клас се използва газът аргон, защото той има добри характеристики за този тип изисквания, които се търсят при дограмите. Има и по-скъпи газове, но те се използват само при най-луксозните стъклопакети, защото цената им може да е 7-8 пъти по-висока от стандартната.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ремонт на перални в София

Не на последно място обръщането на прозорец има значение!

За да бъде правилно монтирана дограмата или стъклопакета всичко от предишния прозорец трябва да бъде изкъртено с точност и прецизност. Ако става въпрос за малък прозорец можете да се обърнете към фирмата за монтаж да изкърти нужното пространство за него. Ако обаче имате нужда от изкъртване за прозорци на целата къща, кооперация или офис сграда се свържете с професионална фирма за къртене и извозване. Къртенето на тухли може да ви се струва лесно, но когато става дума за разширяване на прозорец и къртене на бетон, тогава нещата са къде къде по-сложни и тежки.

Надяваме се с тези съвети за подбор и поставяне на стъклопакет да сме били максимално полезни и изчерпателни!

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment