Камарата на строителите в България отличи най-добрите строителни компании

Полезно

За първи път КСБ връчи награди за цялостен принос в строителството, най-динамично развиваща се компания и инвеститор в човешкия капитал

За 12-ти пореден път Камарата на строителите в България връчи наградите на най-добрите строителни компании в бранша. Престижната церемония се състоя по време на Годишния бал по повод Деня на строителя в НДК, Зала 3. Общо 36 компании бяха отличени за своите постижения в строителната практика. За първи път КСБ връчи и три специални награди в категориите „Цялостен принос в строителството“, „Най-динамично развиваща се компания“ и „Инвеститор в човешкия капитал“.

Домакините на тържественото връчване на наградите Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев приветстваха над 350 гости, сред които вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов,  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, депутати, ръководители на държавни агенции и ведомства, ръководствата на работодателските и браншови организации, водещи строителни фирми и др.

            „През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша.“, каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. По думите му само с общи усилия строителния бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция. „През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж, предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза.“, допълни Терзиев.   

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Покупка на матрак онлайн – стъпките които всеки трябва да знае

            „Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти.  Ще се работи по близо 800 км. водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води.“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите й е започнала работа по много големи проекти, които трябва да се изпълнят качествено и в срок.

Златни награди в Първа група – строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено),  прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения получиха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.

При строежите от транспортната инфраструктура, ценните отличия получиха  „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

Златните призове в трета група –  строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „ Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ“ ООД.

За първи път в историята на професионалния празник на строителите, КСБ определи и три специални награди. „Геострой“ АД  получи наградата за „Цялостен принос в строителството“. Ценното отличие беше връчено от изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов. Наградата за „Най-динамично развиваща се компания“ отиде при „Микс-Констръкшън“ ООД, а „Инвеститор на годината в човешкия капитал“ получи „Парсек груп“ ЕООД.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС UVA NESTUM WINE & SPA СПЕЧЕЛИ ПОРЕДНА АРХИТЕКТУРНА НАГРАДА

            В  годишната класация за добра строителна практика участват само компании, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). В подреждането участваха общо 5275 компании.

            По време на Годишния бал беше проведен и тих търг с картини на художника Павел Митков. Част от събраната сума в размер на 18 500 лв. майсторът на четката ще предостави на КСБ за учредяването на фонд за подпомагане на студенти и ученици от висшите технически училища и професионални гимназии по строителство.

            Златен рекламодател на тазгодишния бал е „Каро Трейдинг“. Сребърни рекламодатели са компаниите „Пайп Систем“ АД, „Геострой“ АД, „Джи Пи Груп“ АД  и „Рьофикс“ ЕООД. Бронзови рекламодатели  са: „Виваком“ АД , „Главболгарстрой Холдинг“,  „ИСА 2000“ ЕООД, „Мапеи България ЕООД“, „Хидромат“ ООД, „Планекс“, „Евро Алианс Тунели“ ЕАД, „Нелбо“ ЕАД, „Европейски Пътища“ АД и „Громахолд“ ЕООД.

За Камара на строителите в България:

Камарата на строителите в България е независима, доброволна и професионална асоциация, представител на строителните фирми в страната. В КСБ членуват фирми и асоциирани организации, сред които 10 неправителствени организации и 16 образователни институции. Камарата е член на FIEC (Европейската федерация на строителната индустрия), EIC (Европейски международни контрактори), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската стопанска камара (БСК) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Дейността на Камарата се осъществява чрез 27 регионални представителства, които обхващат територията на цялата страна.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment