Кашони за преместване и какво трябва да знаем за тях

Обзавеждане

Кашони за преместване и какво трябва да знаем за тях

След вдигането на тежки предмети опаковането на кашоните, пълни с вашите вещи може да се окаже най-трудната част от преместването. Важно е да опаковате кашоните си правилно, за да намалите натоварването и да сведете до минимум вероятността от повреда на вещите ви по време на транспортирането. Освен това неправилното опаковане означава повече работа от ваша страна, а вероятно и по-трудно преместване. Имайки предвид това, има смисъл активно да избягвате най-често срещаните грешки, които хората правят при опаковането на кашони за преместване. Особено като се има предвид, че както и при всички други стъпки, свързани с преместването, е много по-лесно да се справим от първия път, отколкото да се налага да се връщаме за повторения.

За правилното опаковане на обемисти кашони се изисква умение. Но независимо дали това е първото или двадесетото ви преместване, можете да се усъвършенствате бързо и ефективно само като направите малко проучване, преди да се заемете с него. И за да ви насочим по правилния път, съставихме този списък с няколко грешки, които трябва да внимавате да избегнете при опаковането. Ето ги и тях:

Не преценявате точно нуждите си

Много преди да опаковате първата вещ, трябва да се уверите, че разполагате с подходящите кутии и капни – както по размер, така и по количество. Много опаковчици не правят точна и в крайна сметка се налага да натъпчат твърде много неща във всеки кашон или да поставят предмети в кутии, които не са подходящи за тях. И въпреки че това определено е една от най-често срещаните грешки при опаковане, която хората допускат, тя е и доста лесна за избягване.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Стандартно кухненско обзавеждане, за или против?

За да разберете колко кашона са ви необходими за преместването, трябва да направите опис на това колко голямо е пространството ви и колко вещи имате. Ще трябва да отчетете и стила си на опаковане. Ако всичко това ви звучи малко трудно, използвайте калкулатор за кашони за преместване и се освободете от догадките при определянето на това какви кашони ще ви трябват.

Не се освобождавате от ненужни вещи

Няма значение колко дълго живеете в настоящия си дом – винаги има неща, от които можете да се отървете. Организирането (и изхвърлянето) на предметите, които вече не искате и/или не ви трябват, е един от най-добрите начини да улесните опаковането на кашони и да спестите време и пари.

Преди да започнете да опаковате, минете стая по стая и извадете всички вещи, които не възнамерявате да вземете със себе си в следващия си дом. Това включва всичко – от дрехи и документи до мебели и декоративни предмети. Сортирайте тези предмети на три купчини: дарение, рециклиране и изхвърляне. Стремете се да дарите колкото можете повече и не забравяйте да отделите известно време в графика си за координиране на даренията или други методи за изхвърляне. Това е малко допълнителна работа в началото, но ще се радвате, че сте го направили, когато дойде време да опаковате (и разопаковате) за преместването.

Неподходящо подреждане на кашони

Един обикновен картонен кашон ще стане доста тежък, когато го напълните. А неправилно поставеният кашон може да се разпадне при транспортиране. Тъй като не искате това да се случи, от ключово значение е да отделите време, за да поставите кашоните си правилно от първия път.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Полезни съвети при ремонт на кухня

За да запазите целостта на кашоните си по време на преместването, при построяването им подравнете плътно страните, така че да няма надвес, и след това използвайте два слоя тиксо, за да закрепите страните на място. За допълнителна защита поставете перпендикулярен слой тиксо на мястото, където страните се срещат с края на кашона. Направете това за всички от тях, дори за тези, които няма да поемат особено тежки предмети.

Не опаковате вещите си

Опаковането на кашоните е свързано както с опаковането на предметите, така и с поставянето им на мястото им. Не се опитвайте да спестите време, като не опаковате вещите си – особено крехките и острите. Това може да доведе до много щети, включително счупени предмети и опасни за пренасяне или разопаковане кутии.

Разполагате с доста възможности, когато става въпрос за консумативи за опаковане на вещи, а някои от тях почти сигурно вече се намират из къщата. Закупете опаковъчна хартия, фолио и пълни с въздух пластмасови подложки, но също така използвайте и неща като кърпи и спално бельо, които могат да осигурят много възглавници и подложки там, където са най-необходими. Ако се чудите от къде да вземете всички тези материали, много професионални хамалски фирми продават всичко необходимо на сайта си. Дано статията ви е била полезна.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment