Кашони за преместване и какво трябва да знаем за тях

Кашони за преместване и какво трябва да знаем за тях

След вдигането на тежки предмети опаковането на кашоните, пълни с вашите вещи може да се окаже най-трудната част от преместването. Важно е да опаковате кашоните си правилно, за да намалите натоварването и да сведете до минимум вероятността от повреда на вещите ви по време на транспортирането. Освен това неправилното опаковане означава повече работа от ваша страна, а вероятно и по-трудно преместване. Имайки предвид това, има смисъл активно да избягвате най-често срещаните грешки, които хората правят при опаковането на кашони за преместване. Особено като се има предвид, че както и при всички други стъпки, свързани с преместването, е много по-лесно да се справим от първия път, отколкото да се налага да се връщаме за повторения.

За правилното опаковане на обемисти кашони се изисква умение. Но независимо дали това е първото или двадесетото ви преместване, можете да се усъвършенствате бързо и ефективно само като направите малко проучване, преди да се заемете с него. И за да ви насочим по правилния път, съставихме този списък с няколко грешки, които трябва да внимавате да избегнете при опаковането. Ето ги и тях:

Не преценявате точно нуждите си

Много преди да опаковате първата вещ, трябва да се уверите, че разполагате с подходящите кутии и капни – както по размер, така и по количество. Много опаковчици не правят точна и в крайна сметка се налага да натъпчат твърде много неща във всеки кашон или да поставят предмети в кутии, които не са подходящи за тях. И въпреки че това определено е една от най-често срещаните грешки при опаковане, която хората допускат, тя е и доста лесна за избягване.

За да разберете колко кашона са ви необходими за преместването, трябва да направите опис на това колко голямо е пространството ви и колко вещи имате. Ще трябва да отчетете и стила си на опаковане. Ако всичко това ви звучи малко трудно, използвайте калкулатор за кашони за преместване и се освободете от догадките при определянето на това какви кашони ще ви трябват.

Не се освобождавате от ненужни вещи

Няма значение колко дълго живеете в настоящия си дом – винаги има неща, от които можете да се отървете. Организирането (и изхвърлянето) на предметите, които вече не искате и/или не ви трябват, е един от най-добрите начини да улесните опаковането на кашони и да спестите време и пари.

Преди да започнете да опаковате, минете стая по стая и извадете всички вещи, които не възнамерявате да вземете със себе си в следващия си дом. Това включва всичко – от дрехи и документи до мебели и декоративни предмети. Сортирайте тези предмети на три купчини: дарение, рециклиране и изхвърляне. Стремете се да дарите колкото можете повече и не забравяйте да отделите известно време в графика си за координиране на даренията или други методи за изхвърляне. Това е малко допълнителна работа в началото, но ще се радвате, че сте го направили, когато дойде време да опаковате (и разопаковате) за преместването.

Неподходящо подреждане на кашони

Един обикновен картонен кашон ще стане доста тежък, когато го напълните. А неправилно поставеният кашон може да се разпадне при транспортиране. Тъй като не искате това да се случи, от ключово значение е да отделите време, за да поставите кашоните си правилно от първия път.

За да запазите целостта на кашоните си по време на преместването, при построяването им подравнете плътно страните, така че да няма надвес, и след това използвайте два слоя тиксо, за да закрепите страните на място. За допълнителна защита поставете перпендикулярен слой тиксо на мястото, където страните се срещат с края на кашона. Направете това за всички от тях, дори за тези, които няма да поемат особено тежки предмети.

Не опаковате вещите си

Опаковането на кашоните е свързано както с опаковането на предметите, така и с поставянето им на мястото им. Не се опитвайте да спестите време, като не опаковате вещите си – особено крехките и острите. Това може да доведе до много щети, включително счупени предмети и опасни за пренасяне или разопаковане кутии.

Разполагате с доста възможности, когато става въпрос за консумативи за опаковане на вещи, а някои от тях почти сигурно вече се намират из къщата. Закупете опаковъчна хартия, фолио и пълни с въздух пластмасови подложки, но също така използвайте и неща като кърпи и спално бельо, които могат да осигурят много възглавници и подложки там, където са най-необходими. Ако се чудите от къде да вземете всички тези материали, много професионални хамалски фирми продават всичко необходимо на сайта си. Дано статията ви е била полезна.

Leave a Comment