Кой друг иска да знае тайната, как да почиства като професионалист – бързо и ефикасно интериорните си врати?

Като чуем думата „почистване” последното нещо, за което се сещаме са вратите в дома ни, защото обикновено не се вижда праха и мръсотията по тях. Въпреки това е хубаво от време на време да бъдат почиствани, а в тази статия ще ви кажем някои лесни трикове. Все пак от значение е и покритието на вратите, затова бъдете внимателни какви препарати използвате, за да не го нараните.

Най-мръсната част, на повечето интериорни врати, е тяхната дръжка. Пипана безброй пъти, се разнасят всякакви микроби, затова тяхното почистване е от особено голямо значение за хигиената във Вашия дом. Може да използвате антибактериален препарат или дори мокри кърпички. Ако дръжката е изработена от месинг – използвайте препарат, пригоден за почистване на месинг, което ще запази метала лъскав за по-дълго време.

В горния край на касата се събира прах, отстрани също. За премахването му спокойно може да използвате влажна кърпа. След това напръскайте цялата врата с препарат, подходящ за конкретното покритие и го премахнете с мека суха кърпа. Така лесно ще отстраните петната или отпечатъците от пръсти.
Ако имате лакирана дървена врата, използвайте препарат с полиращо действие, а ако е боядисана – може да почистите с топла сапунена вода и мека навлажнена кърпа.
Не бихме пропуснали да споменем и познатия трик с ябълков оцет разтворен с вода, а за стъклените врати метода с препарат за стъкла и вестник си остава най-доброто решение, въпреки новостите в изработката на всякакви почистващи кърпи.

Всяко едно действие, с цел почистване на врати, го извършете отгоре надолу, за да запазите чисти, вече хигиенизираните места, като се погрижете добре за всички вдлъбнатини и издутини, тъй като там също се получава струпване на прах и всякакви бактерии.

Единственото, което можем да добавим е независимо дали ще използвате най-скъпите препарати, иновативни технологии или най-обикновени бабини трикове, важното е да почиствате вратите си редовно и да се грижите за тях.

Leave a Comment