Контактите с USB- как да изберем подходящите

Днес много от нас разчитат на различни малки устройства за да улеснят живота си. Особено що се касае до смарт устройства като телефони, таблети, безжични слушалки, смарт часовници, фитнес гривни и други от този род, може да се каже дори, че става дума за пристрастяване. Активната работа с тях понякога изисква често зареждане. Но дори и човек да не ги използва често или непрекъснато, винаги се стига до момент, в който батериите им са изтощени и трябва да се включат към зарядно устройство. Поради практиката, която напоследък производителите на смарт джаджи се опитват да наложат, често тези джаджи се продават без зарядни устройства или единствено с кабел, но без самото зарядно с гнездо за този кабел. И тогава идва голямата драма. Особено, когато в домакинството са налични повече смарт или други устройства изискващи зареждане, особено когато по лошо стечение на обстоятелствата всички едновременно останат без заряд и спешно трябва да бъдат приведени в работен режим, а зарядните устройства не достигат. Обикновено има ли проблем, човешкият гений много бързо измисля решение. И решението за многото устройства, малкото зарядни и наличието на куп кабели, е намерено- стандартни контакти за стена с входове за USB кабели! В случай, че вече сте «открили» това прекрасно нововъведение, ето няколко съвета за какво да внимавате при избора и покупката.

Мощността

Особено внимание трябва да се обърне на амперите, отбелязани върху самия контакт, както и на броя изходи за USB. Амперите се делят между броя изходи и ако се зареждат няколко устройства едновременно, всяко от тях получава само част от това количество електричество и съответно процесът на зареждане се забавя. Избор естествено има- или да се избере контакт с повече ампери и по- малко на брой изходи за USB кабели или да се зарежда само едно устройство към даден момент. Препоръките на специалистите са, по- скоро потребителите да се насочат към повече ампери, като оптималният вариант е 3 Amps.

Разположение на USB гнездата

Колкото и странно на пръв поглед да изглежда, разположението на USB гнездата е немаловажен факт. Защо? Защото физическото пространство върху контакта може да не бъде достатъчно за да се използват едновременно гнездата за щепсели и изходите за USB. Не всички производители са достатъчно съобразителни за да вземат под внимание факта, че съществуват различни по форма, вид и големина щепсели, които може когато са включени да възпрепятстват използването на USB изходите. Оптималният вариант е между USB и стандартните гнезда за щепсели да има достатъчно пространство.

Размер на самия контакт

Факт, при това неоспорим е, че много хора при покупка на контакти не обръщат особено внимание на размера им. И това може да изиграе лоша шега. Контактът трябва да бъде съобразен не само с мястото предвидено за него, но и с цялостния вид на интериора. При един класически и в строг стил интериор е гротескно да се постави огромен контакт с няколко USB изхода и още толкова гнезда за щепсели. И колкото и да е практичен един такъв голям контакт, той лесно може да убие радостта от практичността си, когато стои като огромна грозна кръпка на стената.

Контактите с USB гнезда са изключително улеснение в съвременния свят, завладян от смарт технологии. И както всичко останало, този вид контакти трябва да се избере внимателно, за да се ползва с удоволствие, докато върши чудесната работа, за която е закупен и монтиран.

Leave a Comment