Най-полезните съвети при ремонт на кухнята

Мебели

Кухнята е помещението, което създава уют за цялото семейство, затова нейният ремонт е с приоритет

Когато се налага да променим вида на кухнята, ние сме наясно, че се залавяме със сериозно предизвикателство. От една страна очакваме ефекта от ремонта с нетърпение, от друга – дейностите, които предстоят ни създават притеснения. Ако не сме минавали по този път, със сигурност ще имаме нужда от някои ценни съвети.

Подготовката

Тя включва анализ на помещението, план за организация на ремонта, набелязване на идеи за новия интериор. Тук много важен момент е да обмислим ще имаме ли необходимост от фирма за услугата кърти, чисти и извозва. Ако старите плочки са за подмяна, искаме да разширим площта с усвояване на терасата, или да внесем друга промяна, изискваща подобна намеса, значи контактите на специална група за целта трябва да са ни под ръка.

На следващ етап ние трябва да се заемем с преместване на някои мебели и домакинска техника, които ще пречат на същинския ремонт. И да не забравяме, че през дните, в които ще се вихрят майсторите, ние трябва да се храним навън или да си подготвим консерви и готови продукти.

Последователност  

Ремонтът започва от тавана. Помислете за изпаренията и мазнините, които се отделят при готвенето. В този участък изберете влагоустойчива боя.

Идва ред на стените, на които биха могли да бъдат поставени фаянсови плочки до средата им, а останалото да бъде оцветено с боя или тапети. Ако са тапети, нека да са винилови, които се мият безпроблемно.

Подът обикновено е от теракот, което е практичен избор, защото се чисти лесно, а и няма риск да се надигне при разливане на течности, ако е паркет.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Търсите денонощни ключарски услуги? Обърнете се към проверена фирма

Обзавеждането в кухнята може да бъде поправено и освежено, ако се налага да се използва старото. Една смяна на вратичките със стъклени или на дръжките винаги създава усещане за генерална промяна.

Ако ВиК и електрическата инсталация са за подмяна, върнете се назад и стартирайте ремонта с тях. Експертите ще ви насочат как трябва да се извърши тя, за да не се създава излишен дискомфорт за обитателите на жилището.

Декорът

Може да го използвате във ваша полза, за да внесете оригинален полъх в кухнята. Няколко възглавнички в синхрон с цветовете, които сте избрали в стаята, нови завеси или щори, комплект за хранене и авангардна ваза – ще постигнете много с минимални усилия и средства.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment