Отпушване на тоалетна чиния – 3 топ начина

Отпушване на тоалетна в София на ниски цени За банята

Търсите начини за отпушване на тоалетна чиния? Тази статия е точно за вас!

Едно от най-неприятните неща, които понякога се случват у дома е запушването на тоалетната. В такива моменти прости ни се иска да излезем навън и да оставим всичко както е. За съжаление, детинското поведение няма да ни помогне, защото това е работа, която чака нас и няма да се свърши сама. Ето защо е добре да запретнем ръкави и да направим каквото е нужно. А ето и нещата, от които може би ще се нуждаем.

1. Вакуумна помпа за отпушване на тоалетна чиния

Първото, което трябва да имате под ръка, е домашна помпа за отпушване на канали. Може да ви се струва излишна, но повярвайте, не е. Тя не е нещо скъпо или нещо, което се разваля, така че можете да сте спокойни, че веднъж закупена, тя няма да трябва скоро да се подменя. Тя се използва много лесно.

Трябва само да я поставите върху канала, да сте сигурни, че има достатъчно вода за да се получи налягане. Хубавото при тази помпа е, че всеки може да я използва. Освен това, тя има дълга дръжка, която позволява да отпушите тоалетната без да се налага да пипате каквото и да било.

2. Тел за тоалетна

Понякога причината може да е по-сериозно запушване, с което вече става трудно да се справим единствено с помощта на помпата. Тогава идва ред на телта за отпушване на канали. Добре е във всеки дом да има по една такава, защото не се знае кога може да ви потрябва. Тя може да окаже по-силен натиск върху задръстването и дори да пробие образувалата се тапа.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Качествени мебели за баня

3. Гореща вода

Понякога за голяма изненада причината за запушването се оказва наслояване на сапун или мазнини. Ще попитате от къде идват, за това и бързам да ви кажа, че в много домакинства е разпространена практиката да се изхвърлят хранителни отпадъци в тоалетната. Тъй като те често съдържат мазнини, това може да доведе до наслояване на мазнина по тръбите. Това обикновено се случва през зимните месеци.

Подобен може да бъде и резултатът ако изхвърляте в тоалетната сапунена вода през зимния сезон. За да се справите с този проблем при отпушване на тоалетна е необходимо внимателно да сипете много гореща вода нея. Тя ще разтопи мазнината или сапуна и ще позволи всичко това да се оттече. Тук е излишно да казваме, че трябва да вземете всички необходими мерки за да се предпазите от изгаряне с горещата вода.

Ако нищо не помага

Ако въпреки усилията нищо не помага, тогава може би е най-добре да потърсите помощта на водопроводчици, експерти при отпушване на тоалетни. Ако не можете да се справите с тази задача, най-добре може да ви помогне квалифициран водопроводчик, който ще си свърши работата професионално и качествено. Можете да го откриете на телефон: 0877 69 85 69

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment