Озеленяване и затревяване на терен

Архитектура

Цялостното озеленяване на дворове и градини е услуга, към която все повече и повече хора се ориентират, за да се радват на красотата на растенията в своя двор. Разликата между любителсното и професионалното озеленяване и затревяване на даден терен е огромна. Ландшафтните архитекти са творци, които превръщат един обикновен двор в истински шедьовър, който да радва всеки. Като цяло услугите в тази област се доставят след щателно оглеждане на терена, както и след изготвяне на проект, който е най-важно да се хареса на потребителя.

Различните клиенти се ориентират към различни видове услуги от фирмите озеленителки. Такива услуги са доставка на цветя, храсти и дървета, доставка и изработка на градинска мебел, както и доставка на различни декоративни елементи за украса на градината.

Други хора си поръчват услуги за цялостно затревяване и озеленяване на двора, като се доверяват на професионалистите в областта. Масово се подкрепя идеята, че е по-добре професионален ландшафтен архитект да озелени един двор, да изгради проект за затревяване, да избере растения и градинска мебел, да изгради проект за изграждане на напоителна система и други.

Най-много се търсят услугите в топлите месеци, когато зеленината се развива и хората обичат да се разхождат или да си почиват на открито. През зимните месеци, когато студа и снега са затрупали всичко услугите за озеленяване не са актуални и никой не ги предлага. Това е разбираемо в предвид ниските температури през зимните месеци.

Всички паркове и градини, които са обект на интереса на хората и където стотици се разхождат всеки ден също са обект на озеленяване от различни фирми озеленителки. Най-големите фирми могат да предложат богат избор от растения от всякакви видове: широколистни дървета и храсти, иглолистни дървета, различни видове цветя, водни лилии и много други. Освен това възможностите за доставка на тъй.нар. градинска мебел – пейки, беседки и други са разнообразни. За частни клиенти се взима под внимание единствено желанието на клиента, докато в общинските паркове и градинки се доставят стандартни пейки и други.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ремонт на перални в София
Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment