С какво да се съобразим при избора на интериорни врати!

Пролет е! Сезонът, през който започваме да мислим за ремонт и освежаване на жилището си. Интериорните врати също не правят изключение, затова трябва да помислим и за тях. Не е възможно да съществува помещение без вход, понеже така то става неизползваемо. Именно подредбата и съчетанието на вратите играят ключова роля за безпроблемното преминаване между отделните помещения в дома. Преди да се изберат модел и цвят за конкретните интериорни врати, трябва да се помисли с какво ще се съчетаят те. Добре е да се съобразим с тези неща, които не се сменят всеки ден, а определят цветовата гама в дома ни.  Това са дограмата и пода.

Може би си мислите, че вратите са финалната част на ремонта, но техния избор е от голямо значение, затова трябва да се направи още в самото начало. На този процес трябва да се отдели огромно внимание, защото ако се направи правилно, дома ще стане много по-приветлив и уютен. Вратите са тази част от жилището, която вдъхва живот и красота на помещенията. Избора им е особено важен и труден, защото на пазара се предлагат множество различни модели, които са направени от различни материали като дърво, алуминий, PVC, HDF или MDF материал. Този избор в никакъв случай не е лесен, защото вратите трябва да са в синхрон с останалата част от интериора, дограмата, пода и т.н.

Паркетът е най-добрият вариант за облицоване на пода. Той е екологичен и естествен, а в цветово отношение е много лесен за съчетаване. Подходящ е за всички помещения и се почиства без проблем. Направен е от масивна дървесина и може да се комбинира с всякакви мебели, като е възможно цвета му да се регулира чрез нанасянето на лак.

Дограмата е следващият елемент, с който трябва да се съобразим при избора на своите врати. В днешно време на българския пазар се предлагат всякакви цветове, които лесно биха се съчетали с цвета на вратата. Ако решите да търсите дограма, ще се изненадате колко много модели, цветове и типове ефекти могат да предложат производителите. Тези съображения са също валидни и за избора на щори. Те трябва да се комбинират правилно с домашния интериор. Ако се затруднявате и смятате, че няма да се справите сами, експертите от Камакс ще ви помогнат да изберете правилния цвят, от
който се нуждае жилището ви. Богато разнообразие от над 1062 цвята щори, може да намерите тук http://www.kamax.bg/s/Products

Интериорните врати са тази част от дома, която попада под зоркото око на гостите. Затова трябва сериозно да се помисли преди техния избор. Добре е те да се съчетават идеално по стил и цвят с останалата част на жилището, да си отиват с дограмата и подовата настилка.

 

Leave a Comment