Съвременни врати – врати с контрол на достъп

Архитектура

Днес все по-често се говори за IoT, а това понятие само по себе си означава „Интернет на нещата“, или с други думи – всичко да е систематизирано, автоматицирано, съвременно.

Съвременните технологии, особено в модерните нови домове, са съставени от много електронни компоненти и помагат за ежедневните дейности.

Днес ще поговорим за вратите с контрол на достъп и с какво се характеризират те.

Kонтрол на достъп за врата с чип

Благодарение на четец за контрол на достъп, можете да улесните ежедневието си.

Благодарение на подобни системи за сигурност, никой не може да проникне, освен с чипа. Много е важно да добавим, че не позволява клонирането на чипове, което означава, че само администраторът има 100 % достъп до вратата. Техническите параметри на подобна система са…

  • Работна честота – работи с контактни чипове I-button
  • Антивандален метален контактен четец със светодиод
  • Контролер със защита на входящата сонда, реле и зумер
  • Разстояние на четене – контактен
  • Захранване 12V,2A
  • Мастер чип за сервизиране, благодарение на който може да се даде достъп до друг потребителски ключ.
  • Възможост за много потребителски ключове – близо 1000
  • Работна температура -25⁰С – +65⁰С
  • Електромагнит с усилие на захващане до 300 кг, захранване 12V DC, консумация 300mA или дропболт с резе метален цилиндър 16mm със сила на усилие при срез 1000 кг, захранване 12V DC, консумация 180mA.

Модерните врати, използвайки технологиите, предоставят лесен достъп, в същото време това по никакъв начин не влияе на сигурността на жилището ви.

Естествено, редица компании предлага най-различни врати с контрол на достъп, но можем да кажем, че каквато и да изберете, то ще имате модерна врата, със съвременна визия и технологично предоставяща лесно управление на достъпа.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интериорен дизайнер София

Футуристичните домове, освен с врати с контрол на достъп, се отличават и с много интересно осветление, мебели с възможност за контролиране с дистанционно, системи, следящи текущото положение, и като консумация на електричество, и като изразходвана енергия и вода, както и много други.

Технологично системите се променят буквално всеки месец, затова ние Ви съветваме да разгледате офертите за врати с контрол на достъпа, ползващи съвременни технологии и да прецените, дали бюджетът Ви позволява да закупите такива, или да се възползвате от традиционни врати, отключващи и заключващи се чрез традиционни брави.

Каквато и система за сигурност на жилището да изберете, трябва да се отчете, че бъдещето чука на вратата ни и трябва да се съобразим с него, с други думи, да поръчаме съвременни модерни врати, а да не бъдем традиционалисти.

По-горе споменахме за цената, като повечето от Вас, читателите, които не са правили проверка, си мислят, че подобни системи струват няколко хиляди левове, а това съвсем не е така. Вратите с контрол на достъп, спрямо модела, са достъпни за всяко средностатистическо семейство в България.

Не губете време, а поръчайте подобни врати. Ще се уверите колко време ще спестите, особено когато се прибирате от пазар и в ръцете си държите пазарски чанти. Ще се уверите и в лесното използване на подобни врати със съвременни технологии.

Ако вече сте собственици на подобни врати, ще се радваме да споделите мнение от ползването им, както и да дадете повече разяснения, за това, колко време ги ползвате, и дали имате проблеми с тях.

Финални думи

Без значение, дали ще изберете врати с контрол на достъпа, или традиционни такива, трябва да се признае, че ако крадци набележат дадено жилище, трудно нещо може да го спре. Но, ако приемем, че ползвате камери за сигурност, имате и СОТ, както и врата, която е добре защитена, шансът недоброжелател да проникне става по-нисък.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment