Недостатъци на транспортните фирми при строителни дейности

Ако имате свой собствен бизнес, дейността на който изисква транспортирането на дадени стоки от едно място до друго, то вероятно вече сте обмисляли достатъчно възможността да ползвате услугите на транспортна фирма като Transcement.eu, разполагаща с достатъчно широки логистични възможности и подходящ автопарк.

Докато ползването на подобна услуга може да ви улесни доста в редица отношения, то това несъмнено си има и своите отрицателни страни. Какви точно са те и дали имат отрицателна стойност и за вас, прочетете и помислете сами.

1. Ако не сте на абонамент цените са високи

Обикновено транспортните услуги, които превозваческите фирми предлагат са доста скъпи, освен ако не се възползвате от възможността за абонаментна услуга. По тази причина се случва така, че много хора сключват споразумения за стандартни абонаментни услуги, като същевременно се нуждаят от транспорт едва няколко пъти.

Получава се ситуация, в която еднократната нужда от транспорт е изключително скъпа като цена. Това кара хората да сключват договори за многократно ползване на превозваческата услуга, което реално не им е напълно необходимо.

2. Не е изгодно за вас ако имате малки по обем доставки

Ако искате да осъществите малка по обем, размер и тегло доставка, тогава трябва да имате предвид, че за вас услугата може и да не е много изгодна. Причината за това е, че този тип превозвачески услуги са предимно предназначени за доставки на продукция в по-голямо количество и на по-редовна база.

3. Неспазване на срокове

Изключитлно неприятен недостатък, който доста измъчва търговците и предприемачите е неспазването на датите. Това, разбира се, е нещо, което може и да не се случи изобщо, защото някои превозвачи са изключително коректни със своите клиенти, но все пак всеки отделен случай е различен.

Това може да бъде изключително неприятно и да забави важна доставка, която ваши партньори очакват да бъде доставена в конкретен момент (ден, час). Сериозните фирми за превози избягват това като предлагат опцията да проследите своя товар в реално време за да знаете точно кога и къде е вашата стока.

Транспортирайки стоките си сами, вие можете да си направите сметката много добре и в края на краищата всичко ще си е във вашите ръце. И все пак, така винаги ще съществува риск да не се справите с нещо.

4. Не знаете какво се случва по пътя

Ако ваш собствен служител отговаря за дадена доставка, той най-вероятно ще прояви повече отговорност, отколкото ако разчитате на непознати хора във външна фирма. Това не е гаранция, че вашият служител ще е много отговорен, но все пак е много по-голяма вероятността, отколкото ако разчитате на фирма, служителите в която дори не са ви виждали.

5. Допълнителни такси

Фирмата винаги може да ви измисли някакви допълнителни такси, с които да ви обремени. Те могат да възникнат по някакъв въпрос свързан с превоза, с дестинацията, със спецификата на товара и много други, за които дори не можете и да се сетите.

От друга страна, ако сами организирате транспорта си, това няма да ви притеснява, защото ще сте пределно наясно с всяка стотинка, за какво е изхарчена, кои разходи точно защо са възникнали и така нататък. Ето защо не са малко онези, които предпочитат сами да организират транспорта си.

Leave a Comment