Врати с умни ключалки

Вратите на бъдещето вече са и в България.
Днес ще Ви представим модул на компанията Kwikset, компания, занимаваща се със сигурност повече от 60 години.

Днес интелигентната сигурност се разглежда от учени, като тя намира широко приложение в най-различни отрасли.
Традиционните врати, които познаваме днес, ще претърпят коренно развитие. Естествено, видът им ще остане същия, но се очаква пантите да не се виждат, а заключващ механизъм, управляващ се от смартфона да ни даде повече сигурност и по-лесна достъпност. Дали ще изчезнат традиционните ключове, ако прочетете статията, ще разберете.
Е, умната ключала, която компанията Куиксет представи, е в помощ на интериорните врати, на портите, и на всякакъв друг тип врати, като тя е част от smart house технологиите.
Как точно работи? Инсталирайки си приложение на смартфонът, то той става Ваш ключ. Ключалката работи само на допир, т.е. докосмайки я тя ще установи контакт със смартфонът ви и по този начин ще отключите вратата.
Естесвено, приложението се предлага със специален апликейшън, работещ във фонов режим, т.е. не е необходимо да го стартирате, че да въвеждате пароли или пин кодове, просто докосвате и вратата се отключва.

Ключът няма срок на валидност и може да бъде „преправен“ от един човек към друг. Можете също така временно да деактивирате ключа или да премахнете напълно потребителя от системата. Например, ако имате нова домакиня, която е започнала работа във Вашата къща, то изтривайки стар потребителски акаунт и добавяйки нов, на нея, то нещата ще се случат за минути.

От написаното до момента сами се убеждавате, че технологиите подобряват ежедневието ни и скоро ще забравим за ключовете, в сегашният им вид. Естесвено, в тази статия разгледахме „умна ключалка“, част от интериорните врати, но в поредицата на Stroitelstvo.eu ще Ви запознаем с други елементи и механизми, които скоро ще присъстват в Интелигентните ни домове, които ще бъдат част от IoT, понятие познато още като Интернет на нещата.

Leave a Comment