Защо строителните отпадъци не се изхвърлят на боклука

Строителни дейности

Не само не е редно, а може да причини по-сериозни щети

На всеки от нас се е налагало да прави цялостен ремонт у дома, след което да се чуди към кого да се обърне за извозване на строителните отпадъци. Повечето хора са чували за услугата кърти, чисти и извозва, но считат, че могат тихомълком да изхвърлят остатъците си от дейността на битовите контейнери. Някои дори се питат, защо трябва да плащат допълнително, след като така или иначе им се начислява такса смет.

Редно е да бъде изяснено по категоричен начин, че подобни постъпки са не само в нарушение на общинските наредби, но могат да причинят и по-сериозни щети.

  1. Природата страда от строителните отпадъци, които я затрупват и няма кой да ги почисти. Сметопочистващите фирми не поемат такъв ангажимент, те прибират само битовия боклук.
  2. Техниката и возилата на компаниите, обслужващи битовите контейнери е така конструирана, че би могло да се повреди, ако по някакъв начин строителен отпадък попадне в нея.
  3. Контейнерите за строителни отпадъци са специално за тази цел, те осигуряват безпроблемно прибиране на боклука от ремонта Ви, без това да смущава околните. От тях нищо няма да се разпилее и няма да се носи от вятъра навсякъде.
  4. За естетическата страна на нещата вероятно не е нужно да споменаваме, но тя също е сред основните фактори. Захвърлените разбити плочки, мивки и мазилки са изключително грозна и неприветлива гледка.
  5. Да бъдем европейски граждани се доказва ежедневно и касае всички страни от живота ни. Ако искаме да си устроим апартамент по последна мода, а в същото време нямаме намерение да спазваме елементарни изисквания, значи нехаем за всичко, което става извън личната ни територия, а то рефлектира пряко върху околната среда, приятелите ни, колегите, както и близките ни.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Хидроизолацията - надеждно решение за течащия покрив

Ако трябва да обобщим, изхвърлянето на строителни отпадъци си има своята последователност, съществуват и фирми, които ще се погрижат за това. Не пренебрегвайте правилата. Глобата, която може да Ви коства пращането им на битовия боклук, е последният детайл в цялата ситуация. Не е маловажно, но е още по-важно да поемем своята отговорност и да съблюдаваме нормите, особено когато те имат своето логично обяснение.

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment