Как най-лесно да изберете интериорни врати за Вашия дом?

Преди избора на конкретен модел или цвят е необходимо да решите с какво желаете да съчетаете вратата. За определянето на цветовата гама на интериора обикновено спомагат онези елементи в помещението, които няма да подлежат на скорошна подмяна – дограма, подова настилка и/или материала за стените.

  • Дограма – широката гама цветове, в които се предлага към днешна дата на пазара, значително ще улесни избора на подходяща врата.
  • Подова настилка – една от най-разпространените и качествени подови настилки е именно паркетът. Изработен от масивна дървесина, той лесно може да бъде комбиниран с всякакви видове мебели и е изключително лесен за поддръжка.
  • Материал за стенитетой също играе главна роля при избора на интериорни врати. Най-често боята насочва със своя цвят, в коя цветова гама да бъде интериорната врата.

Не забравяйте, че основното предназначение на всички интериорни врати е да разделят две отделни помещения – тяхното покритие и цвят трябва да бъдат подходящо избрани и съобразени спрямо двете стаи.

Защо е важно да осигурите подходящи условия за монтаж на интериорните врати ?

Основна и изключително важна част е осигуряването на подходящи условия за монтаж. За да бъде безпроблемно поставянето и последвалата експлоатация на вратите, трябва да се съобразите и да следвате утвърдената технологична последователност:

  • При дейност, включваща боядисване или поставяне на тапети, настоящите врати трябва да бъдат демонтирани предварително, особено ако са с метални каси. Техният демонтаж е свързан с къртене и разбиване, в следствие на което ще има много прах и често пада малка част от мазилката. Освен това, след демонтиране на касата, би могло да се доведе до промяна в размера на светлия отвор и аналогично до промяна в размера на врата.
  • Подовата настилка също е ключов фактор при избора на врата, спрямо нейните точни размери. Препоръчително е да бъде поставена такава предварително, иначе съществува опасност да не бъдат постигнати първоначално зададените нива. Това неминуемо ще доведе до подмяна на вратата, поради последвалата разлика между параметрите за височина – с и без подова настилка.

Каква е правилната експлоатация на интериорните врати?

Не всеки ден сменяме настоящите си врати с нови. За това всеки би искал, с течение на времето, те да запазят първоначалния си вид. Вие бихте могли до голяма степен да допринесете за това, като избягвате да почиствате крилата и касите с абразивни и агресивни почистващи препарати.

 

Leave a Comment