Керамични керемиди: луксозни покривни материали

Керамични керемиди: луксозни покривни материали

Съвременният пазар на покривни материали завидно се допълва с все повече и повече нови предложения. Въпреки това, вечната класика, изпитана във времето, не губи нито своята естетическа привлекателност, нито действителната си практичност. Говорим, разбира се, на първо място за керамичните керемиди, които обикновено се наричат ​​естествени и се класифицират като елитни покривни материали.

Керамична плочка: характеристики на покривния материал

Керамичната плочка е доста по скъпа от други покривни матеряли. Високата цена обаче не пречи на керамичните плочки да останат едни от най-популярните покривни материали, макар и не само на Българския пазар. В Европа, почти всяка втора индивидуална жилищна къща е покрита с керамични плочки, в Америка и Канада 2/3 частни къщи са украсени с такъв покривен материал, приблизително същите показатели се наблюдават на пазара на индивидуални жилищни имоти в Австралия и Нова Зеландия.

Керамични керемиди: предимствата на избора

Разбира се, основното предимство от избора на керамични плочки за Българския пазар на отделни жилищни недвижими имоти може да се счита за възможността да демонстрират техния статус и финансови приходи. Други купувачи предпочитат такива покривни материали поради отличните технически и експлоатационни характеристики, присъщи на керамичните плочки. По-специално такъв покривен материал е устойчив на температурни промени, нива на влажност и директни UV лъчи.

Керамичните плочки имат изключително дълъг експлоатационен живот, а покривът, заточен от такъв материал, е бързо и лесно ремонтируем. Под такъв покрив помещенията са винаги сухи и топли, тъй като керамичните плочки са отличен изолатор, но най-интересното е, че дървената конструкция е в състояние да „диша“, тоест създава най-удобния микроклимат в помещенията.

Ако търсите фирма за ремонт на покриви, то Gstroi.com е на Ваше разположение.

Тел. 0897 446 490

Leave a Comment