Какво е предимството на стенните конвектори

Обзавеждане

Зимният сезон предвещава идването си с все по-зачестилите дъждове и ветрове. Температурите се понижават осезателно, а потребността от отоплителни уреди бавно крачи към нас. С какво да се топлим тази зима? Колко ще ни струва? Кое е оптималното решение? Все въпроси, на които трябва да намерим отговорите, за да ни е добре у дома, дори и ако навън температурите са минусови. 

Днес могат да се открият страхотни модели конвектори за стена, които са енергоспестяващи и отлично решение за всяко едно помещение. Ще откриеш дълъг списък от тях в онлайн магазин Бриколаж, където те очакват още много други видове отоплителни уреди и атрактивни промоции, към които няма да останеш безразличен.

Какво са конвекторите за стена

Ако до този момент не си купувал конвектор за стена, то със сигурност не си много наясно с неговите функции и технически характеристики. Този вид стенни уреди за отопление се характеризират най-общо с:

  • Независимо използване – ти решаваш кога и как да използваш печката;
  • Висока екологичност, защото за разлика от твърдите горива, не замърсяват въздуха и помещението;
  • Икономичност – доказано е, че конвекторите за стена са в пъти по-бюджетно решение от духалките или радиаторите;
  • Наличие на прецизен термостат, който осигурява икономия на разхода;
  • Затопляне на въздуха чрез естествена конвекция, откъдето идва и името на отоплителния уред;
  • Безопасност при употреба, защото отсъства силно нагряване; 
  • Ниска цена.

Ако търсиш бюджетно, но ефективно решение за тази зима, избери конвекторите за стена и се увери в тяхната страхотна работа. Монтажът им на стена е лесен за изпълнение, като в случая просто трябва да спазваш дистанция от около 15 см между пода и закупения електрически уред. 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Кухненски смесители - съвети за избор на мебели и обзавеждане за кухня

За къде са подходящи

Конвекторните печки за стена са подходящи за абсолютно всяко едно помещение, в което се търси постигане на оптимална топлина с малко средства. Можеш да ги монтираш както в кухнята и хола, така и в спалнята и детската, като този вид отоплителни тела са удачни и за офис помещения.

Какъв е разходът на енергия

Разходът на енергия при стенните конвекторни печки е по-висок от този при инверторните климатици, но и доста по-нисък от духалките и стандартните радиатори, които също постигат оптимална топлина, но на непосилна в повечето случаи цена. В Бриколаж ще откриеш енергоспестяващи решения, които ще те подкрепят в отоплението през зимата. Побързай да се възползваш.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment