„За“ и „против“ изнасянето на кухнята на балкона

Собствениците на малки апартаменти често прибягват до това решение, но дали то е удачно, разбираме впоследствие.

Има много „за“ и „против“ балконът да бъде усвоен и да стане част от кухнята, а повечето уреди да бъдат изнесени там. Често този вариант се обмисля от собствениците на малки апартаменти. Дали е удачно обаче, разбираме впоследствие, когато започнем да използваме помещението.

Предимствата

Първото и най-важно от тях е, че си осигуряваме допълнителна площ – болната тема на новото строителство. Квадратите, с които разполагаме, не достигат, всяка допълнителна зона е добре дошла, особено в кухнята.

Битовите уреди намират място на балкона, който се обособява като кът за готвене, а останалата част от стаята може да се превърне в страхотна дневна. Ако доскоро сте се чудили къде да си поканите гости, вече имате решение.

Със слагането на допълнителна изолация, обикновено външна и вътрешна, вие ще „запечатате“ жилището си и топлината няма да бяга от него.

Недостатъците

Чака ви сериозна работа по тази промяна в кухнята. Ремонтът ще отнеме време, а вие нямате да имате достъп до нея.

Ако домът Ви е със северно изложение, през зимата веднага ще усетите, че в балконската част е по-студено и трудно успявате да я отоплявате. Това би било проблем, особено ако е спестено от качествена и солидна изолация. Подът и таванът са най-важни, не пестете от материали там.

Възникването на конденз сега няма да е незначително, защото може да проникне в цялата кухня, а не само около печката.

Инвестицията е скъпа. Ако имате необходимият бюджет, това не би било пречка за Вас.

Колебанията бързо се разсейват, ако човек се консултира по тези въпроси със специалисти. Всяко жилище е с индивидуални потребности и изисква съответния подход, за да се постигнат максимално добри резултати. Каквито и ремонти да се налагат, не пропускайте да предвидите средства за за услугата кърти, чисти и извозва, която за Ваше спокойствие, трябва да се поеме от професионална фирма. Бързо, без много нерви, чисто и на прилично цени…

 

Leave a Comment