Аварийни ВиК услуги – 6 случая, изискващи намеса на водопроводчик

Аварийни ВиК услуги в София За банята

Ако никога не ви се е налагало да използвате по спешност аварийни ВиК услуги от водопроводчик в София, това не означава, че не бива да имате под ръка телефон за контакти на една две такива фирми. За съжаление, в почти всяка жилищна сграда се е стигали и ще се стига до подобни ситуации и това е неизбежно. Все пак в сградата живеят хора, ползват се канализации, водопроводи и всичко това се амортизира, износва и поврежда. Ето пример с 6 ситуации, в които е добре да сте подготвени да повикате по спешност фирма за ВиК услуги.

1. Теч от водопровода

При теч от водопроводната тръба, дори и ако става дума за съвсем невинен и малък проблем, незабавно трябва да се вземат мерки и да се търси помощ от ВиК специалист. Причината е, че ако не се отстрани повредата бързо, налягането в тръбите може да причини внезапно доста сериозна авария, която от своя страна да предизвика наводнения. Това от своя страна пък може да доведе до огромни разходи от щети, които в някои ситуации могат да достигнат хиляди левове, и то само заради това, че не сме реагирали на време.

2. Теч от канализационна тръба

Един от най-спешните случаи, при които непременно и на всяка цена трябва да потърсите професионална помощ от опитен водопроводчик е при теч от канализационната тръба. Дори и ако става дума за съвсем деликатно сълзене, ситуацията изисква много спешна намеса. Обикновено ако течът е съвсем слаб, както казахме преди малко ако тръбата просто сълзи, тогава може да се използва специално лепило, което да се справи с пукнатината временно докато имате възможност да подмените цялата тръба. Да се действа обаче е от ключово значение, защото това може да причини разпространение на заразни болести. Сами можете да си представите какво преминава през канализационните тръби.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Отпушване на канали - удобно, лесно и бързо

3. Запушена тоалетна

В повечето случаи запушената тоалетна е нещо, с което с малко усилие можем да се справим сами. Обикновено запушванията се причиняват от тоалетна хартия, а тя, както знаем, е доста лесно разтворима и скоро заминава където и е мястото. Обикновено повторното пускане на водата е достатъчно, а в краен случай и гумената помпа може да отпуши тръбите. За съжаление, понякога запушванията са толкова сериозни, че водата изобщо не помръдва и това лесно може да доведе до преливане на мръсна вода извън тоалетната чиния.

Тук няма да обясняваме колко отвратително е това, нито ще ви обясняваме колко е нехигиенично, защото вие най-вероятно знаете това много добре. Важното в такъв случай е да потърсите фирма, която предлага аварийни ВиК услуги, като само така ще можете да се справите с проблема с възможно най-малко щети.

4. Задръстена мивка

Обикновено запушванията, които се случват в кухненската мивка лесно се отстраняват. Ако са от сапун и мазнина, тогава горещата вода помага. Ако са се натрупали боклуци и хранителни отпадъци, тогава сифонът може да се отвори и да се почисти. Ако обаче проблемът е някъде по-надолу в тръбите, тогава имаме сериозен проблем и трябва спешно да се обадим на водопроводчик, който се занимава с аварийни ситуации. Това не е шега работа, защото в по-тежки ситуации може дори да се наложи да се разбива част от стената, макар че това се случва в много редки случаи.

5. Повреда на щрангове

При повреда на щрангове трябва да се търси незабавно помощ от ВиК специалист. Представете си, че тръба се е спукала и излиза гореща вода. Това е доста сериозен проблем, да не говорим за това, че би могъл някой дори да пострада! При повреда на щранг незабавно търсете професионална помощ от опитен ВиК специалист, който има възможността да реагира на аварийна ситуация.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Спешна помощ при водопроводни проблеми: Защо да се доверим на опитните водопроводчици от ВиК София ЕООД - София

6. Запушени отходни тръби

Ако тръбите на канализацията на вашата сграда са се запушили, трябва да се действа спешно, защото в противен случай последствията могат да са много неприятни. Понякога ако запушванията са някъде към мазата на жилищната сграда дори може да се стигне до там, че натрупващата се канализационна вода да се върне към миялните машини и пералнята на живеещите на първия етаж. Това е рядкост, но не е изключено като ситуация.

Имате нужда от аварийни ВиК услуги? Доверете се на Vik-Sofia.eu или се обадете на телефон 0877 69 85 69

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment