Баня в стил Прованс

Франция винаги е била и остава мястото, в което се раждат модните тенденции, включително в интериорния дизайн. Тенденциите за дизайн на баня в стила на Прованс също имат френски корени. Тази публикация има за цел да опише характеристиките на дизайна в този стил.

Стил Прованс се характеристика със селска простота, непретенциозност, единство с природата, изобилие от флорални орнаменти. Естествените нюанси, които са силно избелени от слънцето, неповторимата елегантност и романтичните орнаменти, носещи духа на предишните епохи са други характеристики на този стил.

Накратко, за да се опише тази тенденция, трябва да се отбележи, че е малко вероятно да се отговори на нуждите на активния начин на живот и високите технологии. Този стил е по-популярен сред семействата, които предпочитат уюта и спокойствието в дома. Най-характерни за този стил са комфорта и спокойствието.

В интериора в стил Прованс изключително лесно се интегрират ковани или отлети лампи със стъклени нюанси. Стенните панели са украсяват с морски пейзажи, картини и разнообразна, ръчно рисувана керамика. В интериорът хармонично се вписват всякакви средиземноморски пейзажи.

В стил Прованс е неприемливо наличието на елементи на модерността и технологиите. Отличителна черта на стила на Прованс е изобилието от аксесоари. Огледала,  часовници, полилеи, богато украсени свещници, плетени кошници и миниатюрни  фигурки са характерни за този прекрасен и аристократичен стил. Тъй като символът на Франция е  петел, в провансалския интериор много често се виждат фигурки, изобразяващи тази ярка птица.

Естествено, банята в стил модерна функционалност изисква подови и стенни плочки баня от керамика. Разнообразието от модели позволява създаването на интериорни решения, без да се прибягва до скъпи и непрактични строителни материали.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да изберем най-добрата вана?

Трудно е да се направи точно описание за интериора, направен в традицията на този стил, тъй като той е по-скоро смес от стилове в украсата, мебелите и аксесоарите. Все пак, има някои признаци, по които може да се идентифицират точно характерните черти на Прованс.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment