Интериорно озеленяване за дома и офиса

Озеленяване на интериора Озеленяване

Вътрешното озеленяване е поетапно практическо развитие на самото ландшафтно проектиране в затворените пространства, организиране и анализиране на логистичните функции на затворената среда в офиса и бизнес сградата, както и грижите за декоративните растения в изкуствената среда на живот за растителността.

Промяна на естествената среда за живот на растенията в изкуствена и тяхната добре подбрана позиция в затвореното пространство от специалисти в сферата на озеленяването определят термина „Интериорно озеленяване“.

Във вътрешната среда се съдържат равнинни форми и ъглови хоризонти, които умишлено се смекчават, дори може да се подчертават, както и променят, чрез добавянето на декоративни растения в саксии и кашпи, вертикални градини, растителни пейзажи и по този начин се сформира подходящо озеленяване в интериора.

Напълно човешко е да пресъздадем и имитираме естествената среда, условия и пейзажи в домашното и работното място. Човекът с неговите чувства и нужди винаги е бил свързан с природата и обкръжаващия го растителен свят. Със забързания и напрегнат градски начин на живот, интериорното озеленяване в дома и офиса свързват модерния човек с природата, макар тя да е изкуствено пресъздадена ни дарява с позитивни чувства.

В областта на бизнеса и търговията, популярното интериорно озеленяване е свързано също с синонимите като вътрешна растителна архитектура и интериорен дизайн с растителност. Фирмите за ландшафтно озеленяване и интериорен дизайн, ще използват  една от трите комбинации.

Интериорното озеленяване е точният терминологичен израз за модерно озеленяване, който използва вътрешния дизайн и ландшафтна архитектура като средство на съвременната индустрия, интегрирана в търговията с озеленяване. С развитието на световния бизнес и възхода на информационните технологии в началото 70 години на 20 век, в много компании стана модерно да се инвестира в интериорно озеленяване за подобряване средата на работещите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Алуминиева дограма от ЗЕТ ПЛАСТ

Този тип облагородяване на вътрешните площи е тясно обвързан с ландшафтната архитектура, но дефиницията е широко използвана в средите на архитектурата и дизайна като част от изграждането на модерни офис и бизнес сгради. Интериорното озеленяване и дизайн се определя най-точно с фразата ландшафтно проектиране и  планиране с акцент в подбирането на растителност за затвореното пространство.

Нашумелите вертикални зелени стени в областта на офис и бизнес сградите, наподобяват една умело изградена среда, наподобяваща реализма в природата. Зелените стени съчетават модернистичния дизайн и флора във вертикална форма от цветове и растителност. Зелените вертикални стени съчетани с декоративни водни огледала дават добра естетическа перспектива в затворени пространства с подчертана височина и обем, каращи посетителите да обърнат внимание на зеленината отразяваща се в декоративния басейн.

Въпреки модернизма и разнообразните решения срещани в интериорното озеленяване е подходящо за всички нас да обръщаме по-голямо внимание на естествената природа, да се стремим да бъдем полезни за околната среда, защото това ще ни доведе до вътрешна красота и радост.

Потърсете интериорно озеленяване на страхотни цени от iGreen.bg. Можете да се свържете с нас на телефон 0898 86 86 86 за безплатна консултация и оферта за озеленяване.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment