Етапи при озеленяването на двора и градините

iGreen.bg - фирма за озеленяване в София Озеленяване

Ако сте от хората, стремящи се да създадат наистина красиви градини, то важно е да знаете, че редът и подходът при процесът по озеленяване са ключов елемент, който за нищо на света не бива да се подценява. Освен това, правилно озеленения двор или градина е в състояние да спести много нерви, средства, време и труд. Разберете как по етапно да озелените дворното си пространство.

1. Направете внимателно проучване

За да бъдете сигурни, че крайният резултат ще се отблагодари на инвестицията ви, то добре би било да проучите предварително участъка, който смятате да озелените. Климатът е сред основните фактори, създаващи предпоставка за богата и тучна растителност, стига да е в полза на отглежданите сортове растения. Характеристиките на почвата също са едно от нещата, които да включим в списъка с проучванията. След като се справите подобаващо с този вид изследване, то бихте могли да преминете към следващата стъпка.

2. Проектиране на вашата градина

Това е моментът, в който трябва да се замислите задълбочено върху много въпроси, свързани изцяло с озеленяването на дворното ви пространство или градина. Едно от първите неща, които да решите, е вида на растителността, която смятате да отглеждате върху тази почва. Можете да добавите градински елементи, както и да създадете алейна мрежа, която да свързва входа на дома ви с гараж, барбекю или детска площадка. За да се получи всичко така както го планирате, то добре би било да се вземе комплексно решение, като паралелно с това се съобрази всяка една специфика и подробност, свързани с участъка.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  От какво да се интересуваме при ремонт на покрива

3. Озеленяване – кулминационната част

Този етап, на практика ви позволява да се докоснете до самия облик на вашата градина. Разбира се, за да се насладите пълноценно на крайния резултат, то добре би било това самото озеленяване да се осъществи през пролетта. Това е сезонът, през който цветята ви се отблагодаряват за положените грижи и старания. За добрия вид на растенията оказва влияние начинът по който ги засаждате и поддръжката, която полагате за тях.

4. Поддръжка на вашите градини

Последен етап, но не и по важност е самата поддръжка на зелените площи. Тя ви предоставя възможността, чувството на наслада, което изпитвате при вида на градината да се запечата като перманентно усещане. Ако не разполагате с достатъчно време или компетенции за поддръжка на растителността, отглеждана в двора ви, то бихте могли да се доверите на фирма iGreen.bg, специализирана в професионалното озеленяване и ландашафтното проектиране.

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment