Как да изберем най-добрата вана?

За банята

Можете да се запознаете с тази статия, за да разберете какви са заслугите и недостатъците на тези вани, както и за разбирането на другите материали, от които се правят вани. Внимателно проверявайте повърхността на банята , не се допуска рязане или напукване.

  1. Избор на чугунена вана. Добре е първо да се направи оценка на качеството на чугуна. Обърнете внимание на външната стена на банята , повърхността трябва да бъде равна, без дълбоки дефекти. Наличието на емайл върху външната страна на банята ще го предпази от корозия. Емайловото покритие върху вътрешните стени е най-важната част от банята , не трябва да има видими удари и неравности. Емайлът трябва да е блестящ и гладък. Обърнете внимание на общия изглед на банята , ъглите не трябва да се огъват нагоре или надолу, мънистата не трябва да са силно вдлъбнати или извити.
  2. Избор на стоманена вана. Започнете с дебелината на стените на стоманената вана. Те е желателно да бъдат не по-малка от 3,5 мм, по-добре – 6 мм. Важно е стените да не се огъват под тежестта ви, в противен случай ще окажат негативно влияние върху емайловото покритие.
  3. Избор на акрилна вана. Огледайте дебелината на акрила. Хубаво е да бъде най-малко 5 мм. Колкото по-високо е качеството на акрила, толкова по-ниски са неговите пластични свойства (т.е. колкото по-сложна е формата на ваната , толкова по-ниско е качеството на акрила).

Колкото по-подсилени са слоевете, толкова по-високо е качеството на ваната. Това може да бъде установено визуално при изследване на ръба на ваната.

Ударете върху повърхността на ваната – колкото по-тънък е звукът, толкова по-високо е качеството (защото, когато ваната е по-дебела, има повече армировъчни слоя).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ СТИЛОВЕ ЗА ДИЗАЙН НА БАНЯ

Обърнете внимание на рамката на ваната – това е платформата, на която ще стои самия моноблок. Колкото повече ребра на твърдост и подкрепа има тя, толкова по-стабилна ще бъде ваната.

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment