Каменната вата и нейното приложение в различните видове строежи

Изолация

Здравейте в тази статия ще ви покажем един доста разпространен и вече добре наложен продукт, а именно Каменната Вата! Тя е най – ползваният и комерсиален продукт за външна изолация на жилището ви. Няма съмнение, че ватата е по – добра от така нареченият полистирол. Основните и предимства в външната изолация спрямо полистирола са :
1. По – високо време на експлоатация (дълготрайна е)
2. Топлоизолационо е по – добра.
3. Шумоизолационо е по – добра.
Освен тези 3 основни критерии – важен, макар и по – рядко вземат в предвид е свойството да пропуска пара и трудното горене на продукта. Последното е важно да се знае, в определени строежи, където е възможен пожар. Такива може да са ресторанти, заведения за бързо хранене дори къщи с камини.

Топлоизолационите способности на ватата са исключително високи. Каменната вата е натурален продукт и няма в състава си вредни вещества, предизвикващи рак – азбест например.

Въз основа на тези характеристики Каменната вата е ключова за качествената изолация на домът, офисът и помещението, което изолирате. Топлоизолацията се прави за да се спестят пари за отопление и да се спре загубата на топлината от сградата. Препоръчваме ви да се насочите към качествена каменна вата, която да ви свърши работа. Така можете да разгледате топлоизолацията си, като инвестиция, вместо като разход. Тя ще ви се възвърне за една – две години, в зависимост от жилището и помещенията. Ако сте еко – ориентирани хора, топлоизолацията е добър ход и в тази насока. По – малко отопление, по – малко вредни емисии от изгаряне на източниците на енергия.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Всичко, което трябва да знаем за комарниците

Каменната вата има нисък коефициент на топлопроводимост, или иначе казано през тях не минава топлината… което я кара да остане там където я искаме. Топлоизолацията с Каменната вата предпазва и другите строителни материали от пожар, когато е нанесена и използвана по правилният начин.

Ако наистина искаме да се гмурнем в детайли за пожароустойчивостта на каменната вата е важно да кажем 2-3 неща. Въпреки, че тя издържа на температура над хиляда градуса, а това което свързва самите влакна на продукта двеста и петдесет. Въпреки това тя ще остане на мястото и ще свърши работата си, като не позволи да се разпространи пожарът.  kamennna

Каменната вата е топ продукт и можете да разчитате на нея за това.

Шумоизолацията, като качество на ватата е благодарение на въздушните пространства в ватата. Структурата позволява абсорбцията на шум и са полезни в промишлени помещения с машини и домашна обстановка – ако имате животинка и не искате да я чувате как прави нещо в нейният кът.

Малко хора знаят, че влагата съсипва изолациите, често виждаме последствията от това. Паднали мазилки, окъртена топлоизолация и т.н. Ако не вземем това в предвид, то инвестицията, която споменахме по – горе е напразна, защото ще трябва да сменяме всичко след 3-4 години. Каменната вата, като топлоизолация е водоустойчива, с едно изключение, ако водата е под налягане. Ако изолацията ви е на открито или в контакт с външната среда ( изолация на апартамента ни, например ) то когато се намокри не се притеснявайте, само горният слой на каменната вата се мокри, нищо не прониква навътре.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  От какво да се интересуваме при ремонт на покрива

Това е истинската магия на ватата. От към пропускане на пара, тя, както и другите изолационни материали е с почти пълна пропоскливост.  Това е важно, защото ако в апартамента си сготвите нещо вкусно зимата и се вдигне много влажността, чрез парата, то тя ще премине през ватата без да вземе със себе си топлината.  Ако сме ви убедили за ватата, то разгледайте предложенията на МКМ. Там има огромно разнообразие и те ще ви помогнат да вземете най – правилното решение за вашият дом, офис, помещение. Ако имате въпроси можете да се обърнете и към нас, благодарим ви за отделеното време!
Успех в топлоизолацията!

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment