Дизайнерски идеи за баня в крайбрежен стил

За банята

Тъй като банята е пряко свързана с елемента вода, за обновяването на бани морския стил е перфектен. Тази публикация има за цел да опише как най-добре да се проектира интериора, като се обхванат подробно всички детайли.

Основното предимство на крайбрежния стил е фактът, че той е идеален, както за просторни бани, така и за компактни. Това е един от основните плюсове, поради които, често се използва от дизайнерите заради лесното адаптиране на тази стилистична линия към всякакъв помещения с всякакъв размер. Стилистичната линия отваря огромни хоризонти при избора за реновиране на бани. Благодарение на нея, помещението може да се превърне в луксозна яхта или слънчева лагуна, като може да се симулират високи вълни или спокоен простор. Възможностите са твърде много и изборът е ограничен само от въображението на собствениците на жилища.

За най-подходящите нюанси за дизайн н баня в крайбрежен стил, се считат синьо, светло синьо, изумрудено, лазурно и тюркоаз. Най-впечатляващите комбинации са синьо, бяло и червено, светло жълто с бледо зелено, бежово с пясък и слонова кост, както и цвета на теракота. Много е важно да се постигне хармония на цветовете във всички интериорни детайли.

 

Като ярък акцент в интериора на бани могат да се използват ярки акценти, прозорци тип илюминатори, зелени предмети, синьо рисувано стъкло и др.

Най-подходящо за украса на стените е да се използват керамични плочки или мозайка. Тези опции са най-практични и популярни днес, но често се използва и текстурирани мазилка, която също убедително пресъздава желаната атмосфера.

Много хубав поглед създават и дървените плоскости. Като цяло, комбинацията от материали може да бъде доста разнообразни – дърво и мазилка, дърво или мрамор, плочки с латекс върху мазилка и пр.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Качествени мебели за баня

Един от най-подходящите предмети на изкуството в интериора на банята в стила на океана е картина върху платно.

За банята в този романтичен стил са също подходящи съответните морски картини по стените, украсени с черупки, но може просто да се използват тематични стикери. Шарените кърпи са също подходящ аксесоар. Върху плота или рафтовете могат да се поставят всякакви видове лодки с платна, фигурки с фарове, морски звезди и пр. Възможно е да се монтира на стената и аквариум, което ще бъде много впечатляващо.

За този стил съществуват значителен брой цветови комбинации. Добре е обаче да се спазва правилото за трите цвята и прецизно да се подберат нюансите на компонетите в интериора.  Банята може да бъде монохромна – само бяла, теракота, пясък, синя, зелена и пр. Може да бъде в два цвята – бяло и синьо, бяло и зелено, синьо и зелено, бяло и кафяво и др. Вариантите да бъде три цвята са бяло, синьо и червено, зелено, жълто и бяло, кафяво, синьо и бяло и още много други.

Източник: mebeli-za-bania.com

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment