ТОП 5 причини да изберете параван за вашата баня

Банята като помещение е преминала през дълъг преход от просто помещение за удовлетворение на ежедневните нужди до оазис на спокойствието и лукса. Към днешна дата, редом с кухнята, помещението за душ и релакс е сред най-ценните кътчета в един дом, както и важна част от характера на самия домакин.

Съвременния интериорен дизайн се уповава на елементи, които са бляскави, но същевременно семпли и усъвършенствани с прецизност. Решенията за баня не са изключение. Навлизането на стъклените паравани за баня на пазара преди години направи така, че с лекота да можете да промените усещането на помещението си, както и да му предадете допълнителна стойност.

Не само, че са стилни, но те биват изработвани в широка гама от размери, цветове, дебелина на стъклото и орнаментика. Специалистите от Glass Box Бургас могат да ви насочат към най-подходящите за вас варианти на паравани за баня спрямо вашето помещение, както и да ви дадат професионални съвети относно избора на душ кабина или преграда за баня.

Старите душ кабини с пластмасови корита и дъгообразни рамки, които всеки един е виждал, вече са в историята. Параваните, преградите и кабините по поръчка са изключително популярни и търсени през последните няколко години, като тенденцията нараства постоянно. А ето ги и най-големите им плюсове:

 1. Душ параваните правят банята ви да изглежда по-голяма
  Преградите и параваните за баня са популярни заради това, че изглеждат „безрамкови“, тъй като начина по който са закрепени не утежнява конструкцията. Те са свързани с алуминиев профил към стената, който е почти незабележим и прави така, че да не се забелязва негативна разлика в обема и пространствто на помещението. По този начин, дори малката баня ще се усеща като доста по-голяма. Разбира се, много се различават разпределенията на всеки отделен дом, но именно за това поръчката на душ кабина по индивидуален размер е за предпочитане в такива ситуации. По този начин нищо няма да е прекалено голямо или прекалено малко, а просто точно. Доверете се на специалисти.
 2. Стъклените врати, паравани и прегради позволяват елегантен дизайн.
  Както обяснихме по-нагоре, тези модели, които създават илюзията, че са без рамка осигуряват усещане на чистота, носеща минималистични нотки. Тъй като са закрепени директно към стената, дори и метала, който се използва в конструкцията на тези паравани и душ съвсем незабележим и не натоварва цялостния облик на помещението. А любителите на по-авангардния дизайн могат да се възползват от шикозни решения за обков на новата им душ кабина.
 3. Прозрачното стъкло кара банята ви да „диша“
  При избора на душ кабина, параван за баня или преграда, можете да избирате измежду множество цветове на стъклото, както и различна орнаментика, която би могла да бъде добавена върху него. Не бива да забравяме едно: понякога по-малкото е повече. Това важи с особена сила при по-малките помещения, в които всеки детайл е от значение и прави по-голямо впечатление от обикновено. Избирайки чисто кристално стъкло, например, ще постигнете ефект, който да направи банята ви да изглежда с по-големи размери отколкото всъщност е и ще и предаде чувство за простор. В комбинация със светъл избор на настилка за стени и под, ще направите най-добрия избор за вашето любимо кътче.
 4. Позволете на естествената светлина да влезе в дома ви

Ако имате привилегията да сте собственик на баня с прозорец и щастливец да използвате дневната светлина, то това си е печалба от лотарията. Естествената светлина има много плюсове, говорейки за нейното „настаняване“ в банята. Тя отличен източник на Витамин D, помага на дамите в безупречното нанасяне на грим и козметични процедури, а при кавалерите – бръсненето е като детска игра. Представете си, ако трябва да си правите разкрасителни процедури (или пък да се бръснете) зад тъмна завеса, в комбинация на флуоресцентна лампа. В този ред на мисли, ако имате естествен източник на светлина, не препречвайте пътя и с тъмни цветове за избора на плочки, санитария или душ параван с тъмно стъкло. Както знаете, по-мрачните тонове поглъщат светлината, а по-светлите я отразяват. Ако сте любители на черното, по-добре помислете за такива детайли, отколкото за цялостно решение.

 1. Създайте си СПА изживяване

Реновирането на баня, в която не е стъпвал майстор години наред е истинско предизвикателство, но и момент на удовлетворение, защото знаете, че това помещение ще бъде преобразено по начин по който на вас ви допада и ви кара да се чувствате спокойни. Именно това е и съвета на специалистите през последните години. Без значение малка или пък по-просторна баня, създайте атмосфера такава, че сетивата ви да си почиват. Заложете на качествена душ система с регулиране на топлината на водата, както и на душ пита, която да ви създаде усещане за дъжд. Ако разполагате с достатъчно пространство, усамотете се като разделите пространството условно с душ параван, бил той и напълно прозрачен. Не забравяйте да отделите внимание на светлините, като изберете такава с възможност за регулиране на силата на осветяване.
А когато всичко е финализирано и готово – заложете на приятен аромат, който да стане част от вашата бяна и да ви отпуска при всяко вземане а душ. Подарете си СПА изживяване в собствения си дом.

 

 

 

Leave a Comment