Тенденции в обзавеждане за баня

За банята

В понятието „обзавеждане за баня“ влизат видовете мебели и за да решите по-лесно какви да изберете ще ви покажем видовете обзавеждане.
Стандартно обзавеждане за баня:
Към не го се включват всички шкафове за баня, които могат да бъдат под мивката. Техният размер зависи най-вече от големината на банята и всеки сам избира дали да са малки или големи. Предлагат се шкафове както за стена, така и за под.
Огледало- броя на огледалата както и големината също зависи от банята и вкуса на клиента. От голямо значение тук и за всички останали елементи, които ще се монтират в мокрото помещение е те да бъдат с устойчиви на влага.
Към мебелите за баня се включват и полици с всякаква големина.
Според дизайнерите на обзавеждане за баня големият шкаф под мивката и огледалото са първите две неща, които виждаме, когато влезем в банята. Затова задължително трябва да има шкаф под мивката, за да бъде помещението по- ефектно. Но освен това трябва да се обърне голямо внимание на материала и цвета на тези мебели.
Друг важен момент при избора на мебели е да се обърне внимание на тяхната фурнитура и механизмите. От голямо значение са изваждащите се и въртящи се механизми. Освен това трябва да преобладават стоманени и алуминиеви профили. Добре е да се избират механизми, които са с по-съвременен дизайн и по-ергономични. Целта е всичко, от което се нуждаете в банята си, да бъде максимално функционално разположено
Модерно обзавеждане за баня:
Това обзавеждане се отличава с много плъзгащи се механизми. Благодарение на тях труднодостъпните места могат да се утилизират. Тези механизми могат да бъдат:
Плъзгащи се шкафове, които влизат в скосен шкаф;
Скриващи се мрежи, които се прикриват зад фасадни плоскости;
Плъзгащи се кошници за баня, които се прибират в стандартен правоъгълен шкаф;
Кошница за хавлии и кърпи и т.н.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как геотермалните сондажи могат да ви спестят пари за отопление и охлаждане

Източник: http://www.keramo-bg.com/

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment