Вътрешна и външна топлоизолация

Изолация

 

Вътрешна топлоизолация

външна-топлоизолация-на-къща

При вътрешната топлоизолация има няколко основни недостатъка. Най-естественият от които е, че вътре в помещението става по-тясно след поставяне на топлоизолацията. Основните причини обаче повечето хора да избират външна топлоизолация, е че вътрешната може да доведе до появата на конденз между поставената изолация и стената. При този тип изолиране стената от вън изстива, а помещението вътре запазва своята топлина. При това положение се получава разлика в температурата на стената и температурата на вътрешната изолация, която е остава значително по-топла през зимния сезон.

Качествено саниране на вашият дом, офис, къща, сграда можете да получите от фирма Пат Строй вижте цените на нашите услуги на топлоизолация цени

Стената направена от дишащи материали, които все пак запазват топлината в помещението, намалява задържането на пари между стената и изолационния слой. Теоретично е възможно, но практически може да бъде много трудно. За съжаление това също не е добър вариант на практика, тъй като през зимния сезон стената може да изстива от вън и да намокря тухлите, които по този начин се пропиват с влага. От своя страна при падане на температурите под 0-ла градуса, тази влага и вода замръзва и може съществено да ускори стареенето и корозията на материалите.

Ако стената е без мазилка от външната страна, това е много вероятно. Ако има мазилка, самата мазилка се напоява и пропуска някакво количество влага и студ към материалът от който е изградена стената.

вътрешна-топлоизолация

Друга неприятна особеност е, че при изолирането на стената от вътре, не се прекъсва проводимостта на топлина между стената, пода, тавана и другите части, с които стената е свързана. Това накратко означава, че при изстиване на стената от вън, студът прониква в нея и се предава на тавана, пода и вътрешните стени. При минусови температури от вън през зимата и обилен дъжд, стените се напояват с влага, която се предава на пода, тавана и вътрешните стени и може да се получи едно голямо изстудяване подобно на ледено блокче, което в кухината си има стая с хора. Самата представа за подобно нещо, не е никак уютна.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фасадна изолация от алпинисти в София

Като цяло има много методи, които могат да се използват, за да се направи изолацията дишаша и не отделяща топлина на вън. Но това усложнява многократно изпълнението на проекта и оставя вероятността след време да си имате проблеми най-малкото с мухъл в стената. За това масово се предпочита поставянето на външна топлоизолация.

 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment