Монтаж на душ кабина

За банята

Монтажът на душ кабина се превърна в едно от най-популярните направления, спестява много важно пространство в банята, придава нов дизайн на вашия интериор, но ви спестява от приятни процедури за къпане.

Решихте да инсталирате душ кабина в банята?

За да може една душ кабина да служи дълго време, е много важно да изберете висококачествена душ кабина  с евтина поддръжка . Съмнявате се коя душ кабина да купите – нашият майстор водопроводчик може да бъде  експерт  по този въпрос! Заедно с вас водопроводчикът ще отиде до магазина, ще провери пълния комплект, липсата на повредени части и ще помогне за доставката на душ кабината до дома ви.

Защо етапът на доставка на душ кабината е толкова важен ? Често купувачът не проверява внимателно за чипове, драскотини и други повреди на душ кабината по време на транспортиране. С какво е изпълнено? След като основните компоненти на душ кабината са монтирани, може да откриете, че стъклото има пукнатина, през която ще проникне вода, или драскотина, която ще изглежда неприятна и като най-лошия вариант – когато се монтира, стъклото просто ще се разбие на дребни частици. Консултацията при избор на душ кабина е включена в цената за монтаж на душ кабината !

През годината майсторът водопроводчик ще извършва гаранционно обслужване след монтиране на душ кабината безплатно. Избор на душ кабина

Инсталирането на душ кабина не се счита за лукс в наши дни на технологиите. Все пак цените за душ кабини са доста високи. Средно душ кабина струва от 300 до 8000 хиляди лева. Душ кабините се произвеждат по различни технологии в различните страни, а на коя да дадете предпочитание, решавате сами.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Надеждна фирма за отпушване на канали

Помислете за най-евтината душ кабина (затворена). Струва около 600 лева. Мога да ви уверя, че тази кабина ще бъде на практика наравно с други скъпи кабини, освен ако няма по-малко функции, което означава, че ще има проблеми в бъдеще. Сега по принцип всички душ кабини се произвеждат в Китай по технологии от Германия, Испания, Италия.

Процедурата за инсталиране на душ кабина

Монтажът на душ кабина отнема средно от 4 часа работа на водопроводчик, но при условие, че няма непредвидени ситуации.
Преди да монтирате душ кабина, или да смените душ кабина или да смените вана с кабина, трябва да определите точното място, където ще стои кабината, какви размери ще бъде. 
1. Направете измервания в банята на мястото, където ще бъде инсталирана душ кабината, измерете с ролетка H1, H2 (височина), R (радиус).
2. Избор на душ кабина и закупуване на душ кабина – Можете да използвате онлайн магазина, или всеки друг специализиран магазин. Можете да закупите такси с доставка до дома, но ще трябва да доплатите за доставка.
3. Приемете пилотската кабина за целостта и пълната наличност на части.
4. Оставяте поръчка за монтаж на душ кабина, в удобно за вас време ние идваме и извършваме комплексна работа по монтажа на душ кабина.

Технология за монтаж на душ кабина

 1. Разопаковайте внимателно аксесоарите на душ кабината, като започнете с палета и металната рамка. Обръщаме палета и прикрепяме към него метална рамка с крака и щифтове, монтираме канала за преливане към палета. Металната конструкция трябва да бъде много добре закрепена и стегната, тъй като това е основата на нашата нова душ кабина. Всяка шайба и гайка трябва да са на мястото си, в противен случай кабината може да не е стабилна в бъдеще, следователно основата е основата за всичко при инсталиране на душ кабина от всякакъв вид и размер.
2. Сглобяваме стените на душ кабината, монтираме смесителя, хидромасажа, панела, огледала, рафтове. Повдигаме тази конструкция върху душ тавата, правим маркировка, отстраняваме сглобените стени, за да уплътним със санитарен силиконов уплътнител, след това поставяме стените и закрепваме или с винтове или болтове, затягаме го здраво, така че да няма празнини между тава и металния направляващ профил …
3. Фиксираме профилите (стълбите), монтираме страничните прозорци в стълбовете, а между стъклото и стълбовете има уплътняващи гумени ленти – това е много важно за твърдостта и правилното уплътняване. Извършваме монтажни работи по вентилатор, тонколони, дъждовен душ. Прикрепяме покрива към върховете на нашите стени. Монтирайте вратите последни. След целия монтаж проверяваме цялата душ кабина за течове.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Магазини “Арт Баня” - обзавеждане за баня

Колко струва инсталирането на душ кабина?

Цените за инсталиране на душ кабина варират от 150 до 500 лв. Цената за инсталиране на душ кабина зависи от сложността на сглобяването на самата душ кабина. Монтажът на душ кабината отнема максимум един ден. Инсталирането на душ кабина в апартамент може да бъде алтернатива на ваната. Инсталирането на душ кабина във вашия дом ще добави модерен щрих към вашия дом. 

Rate article
Stroitelstvo.eu - портал за строителство, новини, инвестиции, архитектура
Add a comment