Видове вертикални щори

Вертикалните щори имат предимство пред останалите видове щори – издължават визуално всяко помещение, превръщайки се в чудесен заместител на пердетата, придавайки цялостен вид на стаята. Стоят чудесно на по-големи прозорци, без значение в офиса или у дома. Биха се вписали в абсолютно всеки интериор, понеже се предлагат във всякакви цветове и мотиви. Освен това се срещат с ПВЦ, алуминиеви или текстилни ленти. Според материала и цвета, щорите имат различна степен на пропускливост на светлина и съответно задоволяване изискванията ви за създаване на съответната обстановка. Вертикалните щори позволяват лесно контролиране на светлината. Щом са затворени, пък, това ви гарантира хубава сянка и прохлада през горещите летни дни.
shtori kamax

Източник на изображението: kamax.bg
Вертикалните щори са подходящи за монтиране на стена или таван. Клиента може да избере къде да бъде разположен механизма за контрол на щорите – в ляво или дясно, както и къде да се събират лентите – в средата, в ляво, дясно или в двата края.
На вашето внимание представяме четири вида вертикални щори – най-популярните и най-полезните:
Вертикални щори от плат – вписват се във всяка обстановка – домашна, работна, официална. За изработката им се използва алуминиева релса, към която са свързани държачи, които придържат въпросните ленти. Те ги свързват една с друга и осъществяват въртенето на лентите, отговаряйки за застъпването им в затворено положение. Самото движение на лентите се случва благодарение на корда, намираща се в края на щората. По принцип, механизмите за събиране на лентите са няколко, което и отваря различни възможности пред потребителите. Благодарение на материала, от който се изработват текстилните щори, се предотвратява появата на мазнина и прах, което освен че ви спестява ежедневно почистване, запазва щорите в отличен вид много дълго време. Все пак, ако забележите появили се упорити петънца, може да ги премахнете с почистващ препарат и навлажнена кърпа.
Вертикални щори с вълнообразни ленти, направени от текстил, предпазващи от слънцето – те са изумително средство, с което лесно ще се предпазите от натрапчивите слънчеви лъчи, запазвайки прохлада в помещението. Лентите са подредени по уникален начин, характерен само за този тип щори. Те създават уюта, от който всеки се нуждае за спокоен престой вкъщи през горещите дни.
Вертикални щори с алуминиеви ленти – тези щори не се изхабяват, не се развалят, те са на практика вечни, с възможност за осигуряване на пълна затъмняемост на стаята. Предлагат се в 17 цветови нюанса, заради което и доста хора ги предпочитат като разнообразен елемент, внасящ свежест и иновативност в помещението.
Вертикални щори с ПВЦ ленти – отново осигуряващи пълна затъмняемост, те предпазват както вас, така и вашият интериор от силното слънце. Не се мърсят много и се почистват изключително лесно. Не се поддават на въздействието на климатичните условия – не избеляват, не прихващат миризми, влага и т.н. Предлагат се в богата цветова гама – общо 24 цвята и модела, от които може да изберете най-подходящия за вашето място.
Може да получите повече информация и да се запознаете с богатата гама от вертикални щори, на страницата на Камакс – http://www.kamax.bg/p/Vertikalni-tekstilni-i-aluminievi-shtori

Leave a Comment